בתום דיונים סוערים שנמשכו לאורך היום אמש, אישרה ועדת העבודה, הרווחה והבריאות בראשות ח"כ חיים כץ (הליכוד ביתנו) פה אחד לקריאה שנייה ושלישית את הצעת החוק הממשלתית, לפיה תינתן אפשרות לחברות התרופות לדחות עד תשעה חודשים שיווק של תכשירים רפואיים עם סימונים בשפות רוסית וערבית. הדחיות יינתנו בתמורה להיטלים בסך 30 עד 60 אלף שקלים לכל שלושה חודשי שיווק לתכשיר, אשר יוטלו על חברות התרופות. ההיטלים ישמשו את משרד הבריאות להפעלת מוקד טלפוני ופרסום בשפות ערבית ורוסית, שייתן מידע לציבור בדבר הפרטים הנוגעים לתכשירים המשווקים ללא פרטי הסימון. בתי המרקחת יוכלו להמשיך ולמכור תרופות שנמצאות זה מכבר על מדפיהן גם אם אינן מסומנות.
שרת הבריאות יעל גרמן (יש עתיד) הסבירה את הצעת החוק וטענה כי היא נובעת מתוך אילוץ: "גיליתי לתדהמתי שגם הפעם חברות התרופות לא היו ערוכות, והן העמידו אותנו בפני עובדה: בעוד יומיים לא נוכל לשווק תכשירים כי אז נהיה עברייניות וכך גם רשתות השיווק. התוצאה: מדינת ישראל תיוותר ללא תרופות. אבל לנו יש אחריות כלפי הציבור. לא נוכל להשאיר את עם ישראל כבן ערובה בידי חברות התרופות. ניאלץ לגבות ההיטלים על מנת לממן את הנגשת המידע לאוכלוסיה הרלוונטית, שתעלה למשרד הבריאות כ-8 מיליון שקלים".
בדיון שהתקיים בשעות הצהריים סירב יו"ר הוועדה ח"כ כץ לקיים הצבעה על הצעת החוק, בשל החשש כי ההיטלים, אשר יועברו למשרד האוצר ולא ישירות למשרד הבריאות, לא ישמשו את אוכלוסיית הנפגעים מדחיית הוראת השעה. ח"כ אורלי לוי-אבקסיס מחתה על הצורך להעביר את הכספים למשרד האוצר: "מה תעשו עם הכסף?", זעמה כלפי נציגי האוצר, "תקנו מטוסים? הכסף צריך לעבור לבריאותם ורווחתם של הנזקקים". כשחודשו הדיונים אחרי הצהריים בישר כץ כי בתום התייעצות עם שרי האוצר והבריאות סוכם כי האוצר יעביר כ- 6 מיליון שקל נוספים לתקציב הבריאות עבור תרופות לציבור הנזקקים, הגמלאים וניצולי השואה.