מושל מדינת מרילנד שבארה"ב מרטין או’מאלי (Martin O’Malley) ביקר אתמול באלתא מערכות, חטיבה וחברה בת של התעשייה האווירית (תע"א). או’מאלי סייר במתקני החברה באשדוד והתרשם ממגוון הטכנולוגיות המתקדמות, כולל מכ"ם כיפת ברזל.
אלתא העוסקת בפיתוח וייצור מערכות אלקטרוניות צבאיות, היא בית המכ"ם של ישראל ומדורגת בצמרת יצרני המכ"ם בעולם. לאחרונה, הקימה חברת הבת של תע"א בארה"ב (IAI North America) חברה מקומית ומפעל (ELTA North America) במחוז הווארד (Howard) במרילנד. המושל או’מאלי דן עם בכירי אלתא בהרחבת פעילותה של החברה בשוק האמריקאי, וכן בהצלחתה הרבה של מערכת כיפת ברזל.
"אנו, במרילנד, נרגשים ומלאי כבוד להיות ביתה של אלתא בארה"ב", אמר המושל או’מאלי. "ישראל ומרילנד שותפות לאמונה בחדשנות, חינוך וקבלת ההחלטות הראויות וההשקעות הנכונות אשר מובילות לעולם בטוח יותר. אנו מחכים ומצפים לצמיחתה של אלתא במרילנד ולהמשך שיתוף פעולה עם חברות ישראליות בתחומי טכנולוגיה, סייבר, הגנת המולדת, איירוספייס וביטחון", אמר או’מאלי.
"זכות וכבוד לנו לארח את ביקורו של המושל או’מאלי כאן באלתא", אמר נסים הדס, מנכ"ל אלתא וסמנכ"ל התעשייה האווירית. "חברת אלתא צפון אמריקה (ELTA North America) במרילנד תשמש כקו הראשון של שירות הלקוחות שלנו בארה"ב. המומחיות הטכנולוגית שלנו בפיתוח וייצור מערכות שהוכחו בפעילות מבצעית בשטח, תשמש אותנו ליצירת מקומות עבודה חדשים ולצמיחה של הנתח שלנו בשוק האמריקאי הדינאמי והמאתגר. אני מצפה בקוצר רוח לראות את אלתא צפון אמריקה גדלה והופכת לחברה משגשגת".