קרדיט: depositphotos/lucidwaters
קרדיט: depositphotos/lucidwaters

החל מיום ראשון בשעה 05:00 בבוקר: עובדי חברות התעופה הישראליות פותחות בשביתה כללית. זאת בעקבות החלטת הממשלה לדון ביום ראשון הקרוב ביישום הסכם "שמיים פתוחים" במתכונתו הנוכחית בישיבת הממשלה וללא כל התאמות לחברות התעופה הישראליות. בהסתדרות מדגישים כי "אזרחי ישראל לא יתנו יד להסכם שמקריב אלפי משפחות כדי לשאת חן בעיני חברות תעופ הזרות".

 

יו"ר איגוד עובדי התחבורה בהסתדרות, אבי אדרי כינס היום לאסיפת חירום את כלל ראשי הוועדים בענף התעופה- אל על, ישראייר וארקיע לצורך גיבוש דרכי פעולה כנגד ההחלטות החד צדדיות הצפויות של הממשלה ליישם את הסכם "שמיים פתוחים" במתכונתו הנוכחית. המשמעות של ההסכם במתכונתו הנוכחית היא חיסולחברות התעופה הישראליות ופיטורים ישירים ועקיפים שלעשרות אלפי עובדים בענף ללא כל הגנה על התעופה הישראלית והתאמה למצב חברות התעופה הישראליות לרבות - ערובה עבור תשלום לביטחון הנוסעים, זכויות נחיתה בשדה"ת המרכזיים וכיוצא בזה.

 

בהסתדרות מציינים כי "ועדת סיטרמן"שהקימה המדינה בשנת 2007 המליצה כי במידה ומקיימים את הסכם שמיים פתוחים יש לתת השתתפות מלאה של ממשלת ישראל בהוצאות הביטחון, מתן הזדמנות שווה ואמיתית בנושא הענקת זכויות נחיתה בשדה"ת בינלאומיים, הבטחת תנאים שיאפשרו לחברות התעופה הישראליות להשתתף בבריתות תעופה שונות, יצירת נקודות יציאה ואף ביטול של ההסכם בנסיבות מסוימות, יצירת מנגנונים רגולטוריים ליצירת תחרות הוגנת בין חברות תעופה ישראליות וזרות

תגובות לכתבה

הוסיפו תגובה

אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר את תנאי השימוש