יצואני הפרחים שחברת אגרקסקו היתה חייבת להם כספים עם פירוקה לפני כשנתיים יקבלו "מתנת אפיקומן" לקראת חג הפסח – 80% מהחוב של החברה אליהם. ההיקף הכולל של התשלום למגדלי הפרחים מתוך קופת הפירוק נאמד ב-6.5 מיליון שקל.

 

מזכיר ארגון מגדלי הפרחים, חיים חדד, מסר שההחלטה על השיעור הגבוה יחסית שיקבלו יצואני הפרחים התקבלה לאחר מאבק ממושך של הארגון והיא נובעת מההסכמים של המגדלים מול אגרקסקו שלפיהם החברה שימשה גורם מתווך ומשנע כשאת העסקאות עשו המגדלים ישירות מול הבורסות באירופה ולכן הוכרה הזכות הקניינית שלהם על הכספים. אנו מקווים שהתשלום יהיה סוף פסוק לטרגדיה שקרתה לחקלאים בישראל כתוצאה מקריסת חברת הדגל של היצוא החקלאי.

 

ארגון מגדלי הפרחים מנהל מאבק נוסף על כספי מע"מ שנגבו מהמגדלים בשיעור של 3.5 מיליון שקל על חשבוניות שהוציאו לחברה ואשר רשות המס סירבה לקזז אותם. משרד החקלאות שותף לעמדת הארגון שלא יתכן שהחקלאים יאלצו לשאת בנזק בשל התמוטטות חברה ממשלתית ואי עמידה בהתחייבויותיה. מאבק זה הוא של מגדלי הפרחים בלבד, מאחר ובענפי הפירות והירקות אין מע"מ ולכן ממילא הם לא נפגעו בענין זה.

תגובות לכתבה

הוסיפו תגובה

אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר את תנאי השימוש