מניתוח ראשוני של סיכום נתוני היצוא לשנת 2012 שנערך על ידי אגף כלכלה במכון היצוא, עולה כי לאחר גידול בייצוא של כ 19% בשנת 2010 ושל 11% בשנת 2011 (במונחים דולריים) הסתכם היצוא בשנת 2012 בקפאון. יצויין כי ב 20 השנים האחרונות לא נרשם קפאון בייצוא למעט שנות המשבר 2009 ו 2001-2002. כך נמסר ממכון היצוא. עוד יצויין כי נתונים אלו תואמים לתחזית מכון היצוא כפי שפורסמה כבר לפני למעלה משנה, באוקטובר 2011.

 

על פי הניתוח סך היקף יצוא הסחורות והשירותים מישראל בשנת 2012 הסתכם בכ- 90 מיליארד דולר, ירידה דולרית של כ- 1% לעומת שנת 2011.

 

ייצוא הסחורות ללא יהלומים הסתכם בכ- 46 מיליארד דולר - ירידה דולרית של כ- 3% לעומת שנת 2011. יצוא הסחורות הושפע מההאטה רוחבית בכל תחומי התעשייה ובפרט ביצוא תעשייה מעורבת מסורתית הכוללת את ענפי הכרייה והחציבה, ענף הגומי והפלסטיק וענף יצוא מוצרי המתכת.

 

יצוא היהלומים השנה נאמד בכ-8.5 מיליארד דולר, ירידה דולרית של כ- 23% בהשוואה לשנה שעברה.

 

יצוא השירותים הסתכם בכ- 29 מיליארד דולר, עלייה בשיעור דולרי של כ-7%. גידול זה מושפע בעיקר מעלייה חדה של כ-17% ביצוא שירותי המחשוב והתוכנה המהווים למעלה מ-40% מסך יצוא השירותים של ישראל.

 

רמזי גבאי, יו"ר מכון היצוא: "נתוני הסיכום הראשוני של היצוא בשנת 2012 משקפים שנת האטה כלכלית באירופה לצד החלשות בשער האירו מול הדולר, כמו גם התאוששות איטית של הכלכלה האמריקאית והאטת הצמיחה של כלכלות אסיה. כל אלה השפיעו על קיפאון ביצוא ואף ירידה בהיקף יצוא הסחורות הישראלי במונחים דולריים. לדבריו, בישראל פועלים כיום מאות יצואנים בעלי פוטנציאל צמיחה הנזקקים לסיוע מימוני ושיווקי. לפיכך, יש להגדיל משמעותית את היקף התקציב לקרן השיווק לייצוא, בפרט לאור מספר רב של הבקשות שהוגשו לקרן ולא נענו על רקע המגבלה התקציבית". עוד ציין כי מכון היצוא יתמקד בשנת 2013 בהמשך המאמץ לסייע לחברות לפעול בשווקים המסורתיים ולחדור לשווקים צומחים באסיה. בנוסף יפעל המכון במאמץ מיוחד במדינות אפריקה".

תגובות לכתבה

הוסיפו תגובה

אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר את תנאי השימוש