בית הנבחרים של ההסתדרות (בינ"ה) אישר היום את תקציב הארגון לשנת 2013. במסגרת אישור התקציב התקבלה יוזמתו של יו"ר ההסתדרות, עופר עיני, להפחית ב- 25% את תקציב של כלל המפלגות הפוליטיות בהסתדרות זאת לטובת האיגוד המקצועי, מאבקי עובדים, התארגנויות עובדים ונשים.
זאת ההפחתה השנייה שבוצעה בתקציב המפלגות הפוליטיות מאז נכנס עופר עיני לתפקידו כיו"ר ההסתדרות. ב- 2008 הופחת התקציב ב- 10% והיום כאמור ב- 25% נוספים. מדובר בהמשך המגמה של הפחתת תקציבים פוליטיים לטובת תקציבים לצורך פעילויות של עובדים.
יו"ר ההסתדרות, עופר עיני אמר היום כי "המגמה שלנו היא לאפשר להסתדרות להתמודד עם האתגרים הגדולים הניצבים בפני העובדים. מגמה זו שבה התחלנו לפני מספר שנים תלך ותימשך".
תקציב ההסתדרות אשר אושר היום עומד בשנת 2013 על 465 מיליון ₪. התקציב אף אושר שבוע שעבר בישיבת ההנהגה.
תקציב 2013 יגדל בשיעור של כ- 2% לעומת תקציב 2012 שעמד של כ- 455 מיליון ₪. למרות הגידול בתקציב תעמוד שנת 2013 בסימן איזון תקציבי מלא בין הוצאות להכנסות זו השנה השישית ברציפות. זאת לאחר שנים רבות של גרעון בתקציב.