יוסף סוויסה מראשון לציון, מנהל חברות שנרשמו כעוסקות בענף הדלק, ירצה 6 שנות מאסר וישלם קנס בסך 1.25 מיליון ₪, כך גזר (20.12.12) בית משפט השלום בפתח תקווה, כב’ השופטת דבורה עמר. גזר הדין ניתן בעניין שלושה כתבי אישום.

 

הנאשם והחברות בניהולו, הורשעו עפ"י הודייתם ב- 2 כתבי אישום חמורים, שהוגשו ע"י המחלקה המשפטית לתיקים מיוחדים ברשות המסים, בעקבות חקירה של משרד חקירות מכס ומע"מ תל-אביב שייחסו להם הוצאת חשבוניות פיקטיביות וניכוי מס תשומות שלא כדין בנסיבות מחמירות בהיקף של 37 מיליון ₪. וכן הורשע הנאשם בכתב אישום של פרקליטות מחוז דרום שייחס לו עבירה של גניבה ממעביד.

 

בית המשפט אימץ את הסדר הטיעון אליו הגיעו התובעת, עו"ד יעל אריה-הלדמן, סגנית מנהלת המחלקה המשפטית לתיקים מיוחדים ברשות המסים והסנגור. לפיו, עתרו הצדדים במשותף להשית על הנאשם בגין שני כתבי האישום של עבירות מס, מאסר בפועל לתקופה של 6 שנים.

 

בבוא בית המשפט לגזור את עונשו של הנאשם ציין: "בענייננו, מתחייבת ענישה מחמירה ומציבת גבולות ביתר שאת. זאת לנוכח חומרתן המפליגה של נסיבות ביצוע העבירות, היקפן, משך הזמן בו בוצעו והשיטתיות שבביצוען ועזות המזח, בהן בוצעו חזור ושנה, אף לאחר שהוחל בניהול הליך פלילי בעניינו של הנאשם. והכל מתועל למטרה פסולה הונאה וגריפת סכומי כסף גבוהים תוך גריעתם מן הקופה הציבורית. אף משנה חומרה כי המחדלים לא הוסרו ונזקה של הקופה הציבורית לא הוטב."

 

כאמור, על הנאשם נגזרו: מאסר של 6 שנים, 18 חודשי מאסר על תנאי לשלוש שנים וקנס בסך 1,250,000 ₪.

תגובות לכתבה

הוסיפו תגובה

אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר את תנאי השימוש