תלונת גולש פייסבוק, שפנה אל משרד התמ"ת באמצעות הפייסבוק ב 2.2.2012, הובילה למבצע אכיפה נרחב. המקרה החל כשלקוח זועם, שככל הנראה עובד כבדרך קבע באזור הבורסה ברמת גן, מאס בהפקעות המחירים על חלב, הנהוגות בקיוסקים וחנויות הנוחות באזור והחליט לדווח עליהן למשרד התמ"ת. כצרכן נבון, שככל הנראה היה מודע למחירו הפיקוח של חלב בקרטון (1% ב – 5.87 ₪ ו 3% ב6.27 ₪) נכנס לעמוד הפייסבוק של משרד התמ"ת ושלח הודעה פרטית באילו המילים: "האם מתוכננת אכיפה של מוצרי הפיקוח באזור הבורסה? נמכר שם חלב בקרטון בין תשעה לשבעה שקלים. בחלק מהמקומות מסרבים לתת קבלה."

 

בעקבות תלונת הצרכן בפייסבוק נשלחו מפקחי מחוז ת"א במשרד התמ"ת ב 4.12.2012 לערוך ביקורת באזור הבורסה ליהלומים ברמת גן. במסגרת הביקורת, נבדקו עשרות בתי עסק (קיוסקים, מכולות, מיני מרקטים, פיצוציות ועוד) שבשלושה מהם, נמצאו הפרות ועלה חשד לעבירה על חוק הגנת הצרכן וחוק הפיקוח על המחירים.

 

באחד המקרים, גילו מפקחי מחוז תל אביב של משרד התמ"ת כי בעסק נמכר ליטר חלב 1% (קרטון חלב+ פקק) במחיר של 8 שקלים במקום מחיר של 5.87 וחלב 3% במחיר מופקע של 9 שקלים במקום 6.27 שקלים. במקרה אחר, גילו המפקחים כי עסק הפקיע מחיר חלב 1% ומכר ב 7.50 שקלים במקום 5.87 שקלים. כמו כן, נקנסו בתי עסק באזור אשר עברו על חוק הגנת הצרכן ונמנעו מהצגת מחירים. כנגד כל בתי העסק, נפתחה חקירה פלילית.

תגובות לכתבה

הוסיפו תגובה

אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר את תנאי השימוש