בנימין נתניהו<br>קרדיט: פלאש90, יאיר שגיא
בנימין נתניהו קרדיט: פלאש90, יאיר שגיא

רשת סקיי ניוז הבריטית מדווחת שבלונדון ידונו בהמשך היום בתגובתם להחלטת ישראל להרחיב את הבניה מעבר לקו הירוק. "כל אפשרויות התגובה פתוחות", אומרים שם, ביניהן החזרת השגריר מתל אביב להתיעצויות כפי שדווח הבוקר בעיתון "הארץ", או הקפאת קשרי המסחר. בפריז, מנגד, אומרים כי הם מעדיפים לשקול דרכים אחרות בהן יוכלו להביע את חוסר שביעות רצונם מהמהלך הישראלי.

 

במשרד ראש הממשלה הוציאו כעונש מכרז לבנייה מסיבית בשטחי יהודה ושמרון, וכמו כן יעצרו העברת כספי המיסים לרשות. "בתקופה הקרובה אני לא מתכוון להעביר את כספי המיסים, אלא להשתמש בהם לצורך קיזוז חובות של הרשות הפלסטינית לחברת החשמל וגופים נוספים בישראל", אמר אתמול שר האוצר, יובל שטייניץ.

 

גורם מדיני בכיר אמר הבוקר כי "זו צביעות מצד מדינות שהצביעו בעד הפרת הסכמים בינלאומיים לחשוב שישראל תשב בחיבוק ידיים מול מהלך חד-צדדי כזה, שמרחיק את השלום".

 

בירושלים טוענים שהם לא שמרו על כך שבריטניה וצרפת שוקלות לקרוא לשגריריהן לחזור להתיעצויות, אבל מאשרים שהפעם, בעקבות הודעת הממשלה על הכוונה לחדש את תהליכי הבנייה בשטחי E1, המחאות האירופאיות היו חריפות מאוד.

תגובות לכתבה

הוסיפו תגובה

אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר את תנאי השימוש

  • 4
    אנחנו במצב רע

    ההישג של 2 העשורים האחרונים בכלכלה הישראלית בסכנה . החברות הבינלאומיות הגיעו לכאן בעקבות הסכמי השלום ויילכו מכאן אחת אחרי השנייה אם נמשיך לשחק בנדמה לי ... דוגמא אחת ל- " נדמה לי " זה הקמת 3000 יח"ד בשטחים שמיצר בארצות הברית ובאירופה זעם רב שיתורגם למעשים
    למעבר להודעה בפורום לחץ כאן

    • ziv
    • 03/12/2012 13:10
  • 1
    יש לנו ביבי שיכול לכל עולם, איפה הג

    הגרעין של אירן העיקר שלקח כד והסביר לכל עולם איפה נמצאת התוכנית ומתי יש להתערב. האם מהכד זה יעשה לנו נס חנוכה?
    למעבר להודעה בפורום לחץ כאן

    • dolfin
    • 03/12/2012 12:46