בדיון שהתקיים בנושא החלטת בנק ישראל בנושא הענקת המשכנתאות אמר יו"ר וועדת הכספים ח"כ הרב משה גפני כי "השאלה הגדולה של כולנו היא מה יקרה כתוצאה מההוראה החדשה.  אם המטרה היא רק ליצור מצב בו לא יהיה משתלם למשקיע, או שיהיה לו קשה יותר להשקיע בדירה שנייה או שלישית, זאת מטרה ראויה, ואני בעד זה. אבל אם מההחלטה יידרסו גם הזוגות הצעירים, אני מתנגד וצריך למצוא את האיזון".  


גפני אמר עוד כי שר השיכון אריאל אטיאס הוא שר מצוין אך הממשלה מכשילה אותו בכוח, "לא משנים דבר מבחינת העמדת המשאבים, מבחינת המדיניות של הממשלה, המצוקה הולכת וגוברת ותתפוצץ לנו בפנים. במבחן התוצאה ביטלו את מענקי המקום, הסיוע לפריפריה,  השר רוצה לנהל מדיניות נכונה אבל הממשלה לא מעמידה משאבים".


שר השיכון אריאל אטיאס אמר כי בעקבות הוראת המפקח על הבנקים, הריבית תתגלגל בפועל רק על האזרחים, "אם הרעיון הוא לצנן את הביקוש של המשקיעים, אני בעד, אבל אם הביצוע בפועל יהיה עם השלכות רוחב שכל אדם שרוצה לרכוש דירה, ייפגע,  יינזקו גם הזוגות הצעירים. הצעתי הצעה ישימה אשר בדקתי אותה עם אנשי המקצוע במשרד השיכון, יש לנו את האפשרות לפלח את אלו שבעבורם זאת הדירה הראשונה ויש לגרום לכך ההחלטה לא תחול עליהם.  העובדה היא שמאז שפרסמתם את ההחלטה, כבר יש מעצור של אנשים שרוצים לרכוש דירות, הרעיון לעצור את המשקיעים, להפחית את הסיכונים ואת מחירי הדירות הוא טוב ומבורך,  אבל המבחן הוא הדירה הראשונה".


צביקה אקשטיין המשנה לנגיד בנק ישראל אמר כי "הייקור בריבית הוא מינורי, האחריות של בנק ישראל היא לתמוך ביציבות הפיננסית ולקחנו צעד לכיוון הזה שלדעתנו יקטין את הסיכונים הפיננסים.  אנחנו ערים לדיבורים בנושא,  אבל כאשר המטרה היא תמיכה ביציבות, על כל אחד מגופי השלטון יש אחריות, גם לנו,  זאת החלטה עצמאית שלנו ולא מנהלים עליו משא ומתן". לשאלת שר השיכון אריאל אטיאס האם נכון להגדיר שעיקר המטרה של בנק ישראל היא להוריד את הכדאיות של המשקיעים, ענה אקשטיין כי המטרה היא לתמוך ביציבות ולהקטין את אותה אוכלוסיה שיוצרת חוסר יציבות פיננסית.

תגובות לכתבה

הוסיפו תגובה

אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר את תנאי השימוש