פסגות ממשיכים לשמר את המלצת המכירה לסלקום ומעדכנים את מחיר היעד ל- 33 ₪ למנייה לנוכח החרפת התחרות בקצב מהיר ובעוצמה חזקה מכפי שצפינו. דוחות סלקום לרבעון הראשון היו חלשים, ובהתאם לצפי. עם זאת, התעריפים החדשים שפורסמו עם השקת פעילות גולן טלקום והוט מובייל מעידים על כך שטרם נאמרה המילה האחרונה וה- ARPU עוד עלול להישחק דרמטית.

 

נתוני הרבעון מצביעים על המשך מגמת ההתכווצות ושחיקת הרווחיות בפעילות החברה על רקע הגברת התחרות בענף והמשך ירידת תעריפי שירותי הסלולר.

 

מיזוג נטויז’ן תרם לשורה העליונה ולרווח, אך פגע בשיעור הרווחיות.

 

הכנסות - הסתכמו ב- 1,585 בהתאם לצפי. בנטרול תרומת נטויז’ן הסתכמו הכנסות סלקום בכ- 1,327 מיליון ₪, ירידה של 16.4% בהשוואה לרבעון המקביל אשתקד.

 

הכנסות משירותי סלולר – ה- ARPU נסוג לרמה של 90.5 ₪ (נמוך מהתחזית ל- 93 ₪), בהשוואה ל- 95.4 ברבעון הקודם ו- 115 ₪ ברבעון המקביל ובסה"כ משקף ירידה של כ- 5% ו- 21.5% בהתאמה. הכנסות משירותי סלולר ירדו כתוצאה מכך לכ- 945 מיליון ₪ בהשוואה ל- 1,205 מיליון ש"ח.

 

מכירת ציוד קצה – ביחס לרבעון המקביל אשתקד, הכנסות ציוד הקצה בסלולר שמרו על יציבות בעוד שנטויז’ן תרמה 17 מיליון ₪. נציין כי במהלך הרבעון החברה הקטינה את הסבסוד של מכשירי הקצה.

 

פעילות נטויז’ן – תרמה כ- 258 מיליון ₪ להכנסות (בנטרול הכנסות פנים ארגוניות), נמוך בכ- 6.5% ביחס לרבעון הקודם.

 

תהליכי ההתייעלות הניבו חסכון של 54 מיליון ש"ח בעלויות התפעוליות. עלות המכר – בנטרול תוספת עלות של 188 מיליון ₪ בגין מכירות נטויז’ן, החברה הפחיתה את עלות המכר בכ- 5.2% (מגלם הפחתה של כ- 39 מיליון ₪). הוצאות שיווק ומכירה הנהלה וכלליות - בנטרול הוצאות בגין פעילות נטויז’ן הפחיתה החברה את הוצאותיה בכ- 3.8% ובסה"כ בכ- 15 מיליון ₪.

 

שורה תחתונה: דוח חלש המביא לידי ביטוי את מלוא עוצמת הרגולציה באופן חלקי בלבד את התפתחות התחרות. תמחור אגרסבי בהשקות המתחרות מוביל לעדכון תחזיותינו ולהורדת מחיר היעד תוך שימור המלצת המכירה.

*** מובהר ומודגש כי האמור בסקירה זו אינו מהווה תחליף לייעוץ המתחשב בנתונים ובצרכים המיוחדים של כל אדם. בפרסום המידע בסקירה זו אין משום המלצה או חוות דעת בקשר לביצוע כל עסקה או השקעה בניירות ערך, לרבות רכישה ו/או מכירה של ניירות ערך. יודגש כי לגבי כל מידע מכל סוג המופיע בסקירה – על כל אדם לבצע בדיקה ואימות נוספים, תוך התחשבות בנתונים ובצרכים המיוחדים שלו. יצוין כי במידע עלולות ליפול טעויות וכן עשויים לחול לגביו שינויי שוק ו/או שינויים אחרים, וכי אף עלולות להתגלות סטיות משמעותיות בין התחזיות והניתוחים המופיעים למצב בפועל. אשר על כן, קבלת החלטה כלשהי על סמך נתון, דעה, חוות דעת, תחזית או ניתוח המופיע במסגרת הסקירה - הינו על אחריות הקורא בלבד.

תגובות לכתבה

הוסיפו תגובה

אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר את תנאי השימוש