לרגל יום ירושלים ערך אתר יד2 סקירה של מדור הנדל"ן באתר: עפ"י נתוני האתר, בירושלים מוצעות כיום 3,638 דירות יד שנייה למכירה ו- 2,343 דירות להשכרה. זאת לעומת תל אביב, בה מוצעות כעת 6,397 דירות למכירה ו- 4,300 דירות להשכרה, וחיפה, בה מוצעות, עפ"י האתר 4,102 דירות למכירה ו- 1,622 דירות להשכרה.


רועי שגב, סמנכ"ל אתר יד2 מוסר: "על אף העובדה שירושלים היא העיר הגדולה ביותר בישראל, נראה כי מבחינת היצע ותנועה של שוק דירות יד שנייה בעיר, המספרים נמוכים משמעותית ביחס לתל אביב וחיפה. תופעה נוספת המאפיינת את העיר וייחודית לה היא ריבוי השכונות, באתר יד2 מופיעות לא פחות מ- 80 שכונות שונות, כשלכל אחת מאפייני מחירים וביקושים שונים".


הדירה המבוקשת ביותר לקנייה בירושלים היא דירת 4 חדרים (3,680 חיפושים באתר), אחריה דירת 3 חדרים (3,607 חיפושים), ובמקום השלישי דירת 5 חדרים (3,183 חיפושים). הדירה המבוקשת ביותר לשכירות היא דירת 2.5 חדרים (3,895 חיפושים), דירת 2 חדרים (3,828 חיפושים), ובמקום השלישי דירת 3.5 חדרים (3,627 חיפושים).


עפ"י נתוני האתר, מחירה הממוצע של דירת 3 חדרים יד שנייה בעיר עומד של כ- 1.07 מיליון ₪, מחירה הממוצע של דירת 4 חדרים הינו כ- 1.4 מיליון ₪, ומחירה הממוצע של דירת 5 חדרים הוא 1.8 מיליון ₪.


שגב מציין כי "בשונה מהערים הגדולות האחרות, הביקושים בירושלים הינם לדירות גדולות יחסית, כך למשל הדירה המבוקשת ביותר באתר לקנייה היא דירת 4 חדרים, לעומת דירת 3 חדרים, שהינה המבוקשת ביותר בתל אביב ובחיפה".


השכונה המבוקשת ביותר לדירות לקנייה היא שכונת פסגת זאב (7,075 חיפושים), אחריה שכונת גילה, עם 6,731 חיפושים ואחריה שכונת בית הכרם, עם 5,382 חיפושים.


השכונה המבוקשת ביותר לדירות בשכירות היא שכונת בית הכרם שמובילה עם 5,695 חיפושים, אחריה שכונת קריית יובל, עם 5,116 חיפושים, ובמקום השלישי נמצאת שכונת גילה, עם 4,582 חיפושים אחר דירות למטרת שכירות.

תגובות לכתבה

הוסיפו תגובה

אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר את תנאי השימוש