חברת קרסו מבנים 38 מקבוצת קרסו נדל"ן קיבלה היתרים ל-2 פרויקטי תמ"א 38 נוספים בכפר סבא. הפרויקט הראשון ממוקם ברחוב ביאליק וכולל כיום 9 דירות. קרסו מבנים 38, החלה השבוע בעבודות החיזוק, שדרוג הבניין והקמת 3 דופלקסים חדשים בקומה העליונה של הבניין, בשטח בנוי של כ-450 מ"ר.

 

הפרויקט השני שקיבל היתר בנייה, ממוקם ברחוב הארזים בעיר. הבניין כולל 16 יח"ד ובחודש הקרוב יחלו העבודות לחיזוק הבניין והקמת 5 יח"ד חדשות בהן 4 דירות דופלקס ודירת גן אחת בשטח כולל של כ-700 מ"ר. בשני הפרויקטים, החברה תחזק את המבנים, תשדרג את החזיתות והשטחים הציבוריים לרבות התקנת מעליות. על פי התכנון, מחירי הדירות יחלו מ- 2.15 מיליון שקל.

 

מהחברה נמסר, כי בשלושת החודשים האחרונים החלו עבודות שיפוץ וחיזוק מבנים ב-3 פרויקטים באזור המרכז. מלבד כפר סבא, החברה החלה בביצוע פרויקט ברחוב האם ברמת גן במסגרתו ייבנו 9 דירות דופלקס חדשות. כמו כן, מבצעת החברה עבודות במסגרת פרויקטי התמ"א בשני מבנים, ברחוב הגדוד העברי ברעננה הכוללים הקמת 8 דופלקסים חדשים. בנוסף, בימים אלה החברה מבצעת עבודות לחיזוק בניין ברחוב ז’בוטינסקי בראשון לציון במסגרתו יבנו 4 דירות דופלקס חדשות. ההיקף הכולל של עבודות הביצוע מוערך בכ- 30 מליון שקל

 

לדברי חמי שאול, מנכ"ל קרסו מבנים 38, "אחת הבעיות בהוצאה לפועל של פרויקטי תמ"א 38 היא גיוס האשראי. הבנקים מתקשים עדיין להתמודד עם פרויקטי תמ"א 38 מכיוון שבניגוד לפרויקט בנייה רגיל, בפרויקטי תמ"א ישנה מורכבות נוספת בשעבוד הקרקע וזכויות הבנייה. היתרון שלנו שיש לנו גב כלכלי חזק של חברת האם, קרסו נדל"ן שבהחלט מסייע בעבודה מול הבנקים. למשל את הפרויקטים ברעננה ובראשון לציון עתיד ללוות בנק דיסקונט שיודע להתמודד עם המורכבות של פרויקטים כאלה".

 

לדברי שאול, היעד האסטרטגי של החברה הוא ליזום ולבצע כ- 25 פרויקטי תמ"א 38 מידי שנה בהיקף הכנסות כולל של כ- 275 מיליון שקל. פעילות החברה ממוקדת באזור גוש דן והשרון, בערים המעודדות ומסייעות לפעילות בתחום תמ"א 38 .

תגובות לכתבה

הוסיפו תגובה

אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר את תנאי השימוש