בחודש מרץ נרשמה לראשונה מזה שלושה חודשים עליה במספר הדירות הנרכשות, בשיעור של כ-12% בהשוואה לחודש הקודם. עליה זו הושפעה בעיקר מגידול חד בשיעור של כ-17% במספר הרכישות של דירות חדשות בכלל. יצוין כי נמצאה עליה בולטת במיוחד באזור רחובות והשרון. יש לציין כי השכר הממוצע של רוכשי דירות חדשות בחודש מרץ הגיע לרמתו הנמוכה ביותר בשנה האחרונה. כך עולה מנתוני משרד האוצר.



רכישת דירות להשקעה הוסיפה לרדת בחודש מרץ, כאשר היא בולטת במיוחד באזור באר-שבע. אזור זה, אשר הוביל את מפת ההשקעות בשנת 2009 והגיע לשיאו בחודש אוגוסט אשתקד, רושם ירידה כמעט רצופה מאז חודש ספטמבר.



במחירי דירות חדשות נרשמה עליה מתונה בשיעור של 0.2% לעומת פברואר, אך זו הושפעה מעליית מחירים חדה יחסית בשיעור של 1.5% באזור רחובות (אזור זה מרכז כ-14% מסך מכירת דירות חדשות). בניכוי אזור רחובות נרשמה ירידה בשיעור של 0.2% במחירי דירות חדשות במרץ, בהמשך לירידה בשיעור מצטבר בכל הארץ של 0.8% בחודשים ינואר-פברואר. כלומר, בניכוי נתוני אזור רחובות - ברבעון הראשון של שנת 2010 נרשמה ירידה של כאחוז במחירי הדירות החדשות ביחס לרבעון האחרון של 2009. אם כוללים את אזור רחובות, ניתן לראות כי ברבעון הראשון של שנת 2010 נרשמה ירידה של כ- 0.6% במחירי הדירות החדשות ביחס לרבעון האחרון של 2009.


יצוין כי מנהל הכנסות המדינה בראשותה של רו"ח פרידה ישראלי צפוי לפרסם בקרוב סקירה מקיפה על פעילות בשוק הנדל"ן לרבעון הראשון של 2010.

תגובות לכתבה

הוסיפו תגובה

אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר את תנאי השימוש