בית ההשקעות אופנהיימר מפרסם סיכום אירועי השנה החולפת ותחזית ל-2012. שנת 2011 תיזכר כאחת השנים הקשות במיוחד בעולם ההשקעות, בה עלתה מידת הלחץ בקרב המשקיעים לשיאים שלא נראו מאז המשבר הפיננסי הגדול של 2008. המשבר באירופה וחוסר הוודאות לגבי השלכות אירועים פוליטיים על הכלכלה גברו על נתוני המאקרו ועל תוצאות החברות, עם יציאת כספי הציבור מאפיקים מנייתיים. המצב בא לידי ביטוי בתמחור נמוך במיוחד של שוק המניות. בשנה הקרובה יצטרכו מקבלי ההחלטות להביא לפתרון הסוגיות המתבקשות, על מנת להחזיר את אמון המשקיעים ולהוביל להתאוששות בשוק המניות. אנו סבורים כי תרחיש זה הינו בר השגה, ובשילוב עם מידת הפחד הגבוהה והערכת מיתון המגולמת בשוק, ומשאיר מקום לעליות בלתי צפויות במהלך 2012. אנו ממליצים על שוק האמריקאי כיעד המועדף להשקעות גלובאליות. בריאן בלסקי האסטרטג הראשי של אופנהיימר מציב למדד ה-S&P500 מחיר יעד של 1400 נקודות בסוף 2012.

 

דעת הקונצנזוס:

 

1. גישה שמרנית – מרבית האסטרטגים בוול סטריט צופים למדד ה-S&P500 פוטנציאל מוגבל לעליה, עם מחיר יעד הממוצע רחוק בכ-6% בלבד מרמת המדד הנוכחית. יתרה מזו, מעריכים רוב האסטרטגיים כי במחצית הראשונה של 2012 צפוי שוק המניות אף להחלש, עם צפי להתאוששות השווקים רק במחצית השניה של השנה הקרובה. מבחינה זו, בולט בריאן בלסקי, האסטרטג של אופנהיימר, בגישתו האופטימית, עם מחיר היעד ל-S&P500 בין הגבוהים בוול סטריט. נזכור כי בתחילת השנה בלט בלסקי דווקא בגישתו הזהירה, ושמר על מחיר היעד של 1,325 נקדות למדד ה-S&P500 גם לאחר שהמדד עבר מחיר יעד זה.

 

2. סקטור הטכנולוגיה הנו הסקטור המועדף בכל בתי ההשקעות (כולל אופנהיימר) כבר שנה שלישית ברציפות, בשל צמיחה נאה (הנהנית הן בפרישה גלובאלית וגם מחשיפה למגזר הארגוני), שיעורי רווחיות גבוהים, איתנות פיננסית וצבירת מזומנים מרשימה, וזאת לצד תמחור נוח במיוחד הן בהשוואה למכפילים ההסטוריים והן ביחס לממוצע של מדד ה-S&P500 הרחב.

 

3. סקטורים דפנסיביים (הבריאות, צריכה הבסיסית ושירותי התקשורת) שהציגו ביצועי יתר לאורך השנה האחרונה, זוכים להמלצות לשנת 2012. נציין כי בדיוק לפני שנה, שלושת הסקטורים הללו היו מדורגים בהמלצות שליליות על ידי מרבית האסטרטגים, ששינו את דעתם במהלך השנה בהתאם לגישה הדפנסיבית. הסקטור הדפנסיבי היחיד שמרבית האסטרטגים שליליים לגביו (ובכך מפגינים דווקא עקביות לעומת המלצות השנה שעברה) הוא סקטור התשתיות.

 

4. הסקטורים המחזוריים (הפיננסים, צריכת המותרות, התעשיה והסחורות) אינם מומלצים להשקעה על ידי רוב האסטרטגים, במיוחד בשל החשיפה למחזור הצריכה וההשקעות הקפיטליות בכלכלה הגלובאלית, המפגינה סימני חולשה, במיוחד בסין ובשאר השווקים המתעוררים. נציין בהקשר זה כי דווקא סקטור האנרגיה, המונע גם הוא במידה רבה מביקושים מחוץ לארה"ב, זוכה לציונים חיוביים, בעיקר על רקע תמחור נמוך ויציבות יחסית של מחירי הנפט בהשוואה לשאר שוקי הסחורות.

 

האם גם השנה יתבררו תחזיות הקונצנזוס בתור קריאות שווא? להערכתנו, הדבר תלוי בראש ובראשונה בסנטימנט המשקיעים, ובמידת הפאניקה בשוק המניות. במידה והפאניקה תגיע לנקודת קיצון (שכבר רואים סימנים אלה במספר מישורים), ניתן יהיה לצפות דווקא להתערבות מאסיבית של קובעי הממשל – הן מצד הפוליטיקאיים הדואגים למשרתם המכובדת (בסופו של דבר, שנת 2012 הנה שנת בחירות לנשיאות במדינות רבות בעולם, כולל ארה"ב, רוסיה, צרפת, וגם סין) והן מצד נגידי הבנקים המרכזיים (ובמיוחד נגיד ה-ECB החדש) שאמורים לפעול נגד הלחצים הדפלציוניים באמצעות הגדלת כמות הכסף – דבר שיש לו הרבה השלכות שליליות, אך הוא התברר, במקרה של ארה"ב לפחות, בתור כלי יעיל להחזרת השווקים הפיננסיים לתפקודם.

תגובות לכתבה

הוסיפו תגובה

אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר את תנאי השימוש