ועדת הכלכלה של הכנסת, בראשות ח"כ כרמל שאמה-הכהן, אישרה אמש (ג’)ם לקריאה ראשונה את ההצעה לתיקון חוק התקשורת של חברי הכנסת יריב לוין וציון פיניאן, בנושא השקעה עידוד הפקות מקומיות בשפה האמהרית. לפי ההצעה שאושרה, המדינה תשקיע מידי שנה 4.5 מיליון שקל בהפקות מקומיות בשפה האמהרית.

 

ח"כ לוין ציין בתחילת הדיון כי בישראל קיים ערוץ אחד בשפה האמהרית (ערוץ IET – ערוץ ישראלי אתיופי), שאינו מסוגל לשאת את עצמו מבחינה כלכלית. הוא הסביר כי מדובר בקהל יעד בחתך סוציו אקונומי נמוך, שאינו מהווה מוקד משיכה למפרסמים. "לאחר שהמצוקה הובאה בפנינו החלטנו שנכון שהמחוקק יתערב ויקבע הסדר שיבטיח שידור בשפה האמהרית". הוא הסביר כי את הכסף תקצה המועצה לשידורי כבלים ולוויין.

 

ח"כ פיניאן הוסיף כי האוצר הסכים להקצות לטובת המטרה 4.5 מיליון שקל בשנה. לדבריו, ההפקות יסייעו להתערות בני הקהילה האתיופית בישראל. הוא הסביר כי את הכסף יחלק גוף ממלכתי, מועצת הכבלים והלוויין, לפי חוק ובהתאם לשיקולים שבהצעת החוק.

 

סמנכ"ל התוכן של ערוץ IET, אמנון רובינשטיין, הסביר כי היו ניסיונות לתת רצועות שידור לאתיופים, אבל הם נשכחו בדרך. "הערוץ שאני מייצג הוקם כפרויקט חברתי, מאחר ולא היה ערוץ ייעודי הוא הוקם כערוץ פרטי". הוא הסביר כי מתוך כ-18 אלף בתי אב בקהילה, 16 אלף מחוברים לערוץ ומשלמים עליו לכבלים וללוויין תוספת של 16 שקלים בחודש כדמי מנוי. רובינשטיין אמר כי רק חצי מההכנסות מגיעות לערוץ (המהוות רק 20% מהכנסותיו) והחצי השנה עובר לפלטפורמה. הוא הוסיף כי הערוץ מקבל כספים במסגרת שיתופי פעולה שונים, בהם למשל עם לשכת הפרסום הממשלתית ונהנה מתרומות.

 

ח"כ שלמה מולה טען כי החוק נועד לשרת את הערוץ הישראלי אתיופי הקיים, אולם יו"ר מועצת הכבלים והלוויין ניצן חן הסביר כי לא מדובר בחלוקת כסף לערוץ אלא לחברות הפקה ולפי אמות מידה אובייקטיביות. חן בירך את יוזמי ההצעה והוסיף כי "היא מוחקת עוול וחרפה של 20 שנה".

תגובות לכתבה

הוסיפו תגובה

אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר את תנאי השימוש