אלביט הדמייה הודיעה הבוקר על הסכם שנחתם עם קרן מקבוצת יורקוויל להשקעה של עד 50 מ’ $ בחברה למשך תקופה של 3 שנים. ההסכם (מודל SEPA) קובע כי אלביט הדמייה יכולה למשוך סכומים מהקרן לפי צרכיה, עד 4 מ’ $ בשבוע, תמורת הקצאת מניות בהנחה של כ-2% על מחיר המניה הממוצע היומי הנמוך מבין 5 ימי המסחר שקדמו לכן (בכפוף למחיר מינימום).
בנוסף, בסמיכות למועד החתימה, תעמיד הקרן הלוואה נושאת ריבית של כ-10 מ’ $ (כלולה במסגרת הנ"ל) עד ליום 24.10.11, אשר מיועדת להיפרע ע"י הקצאת מניות כדלקמן: מניות בשווי של כ-2.5 מ’ $ + ריבית שנצברה, כאשר מחיר המניה יגיע ל-45 ₪. מניות בשווי של כ-2.5 מ’ $ + ריבית שנצברה, כאשר מחיר המניה יגיע ל-50 ₪. מניות בשווי של כ-2.5 מ’ $ + ריבית שנצברה, כאשר מחיר המניה יגיע ל-54 ₪. מניות בשווי של כ-2.5 מ’ $ + ריבית שנצברה, כאשר מחיר המניה יגיע ל-58 ₪. כמו כן, להחזר ההלוואה ניתן להקצות מניות גם במחירי מניה שונים. לאחר התקופה, היתרה תפרע במזומן.
במסגרת ההסכם, הקרן התחייבה שלא להפוך לבעלת עניין עם יותר מ-4.99% מהחברה. תחת המגבלה, הקצאת מניות בהיקף של כ-50 מ’ $ (כ-17% מהשווי הנוכחי של אלביט) והקצאה מקסימאלית של עד 4 מ’ $ בשבוע (כ- 1.5% מהשווי הנוכחי) יכולה בהחלט ליצור לחץ שלילי על המניה. להערכתנו, מטרת ההסכם הינו גיוון מקורות האשראי של החברה.
למרות שהחברה גייסה לא מעט כספים בהנפקות אג"ח בחודשים האחרונים, ההנפקות לא עברו בקלות וחלקן זכו לביקושים חלקיים. ההסכם יאפשר לחברה לגייס כספים ללא הגדלת נטל החוב הקיים וללא תלות במצב השוק תוך שימוש במטבע המניה. מימוש ההסכם בכללותו, משמעותו דילול לא מבוטל של בעלי המניות הנוכחיים, כולל בעל השליטה.
קרן ההשקעות בארה"ב (כ-43% של אלביט) הגישה לאחרונה הצעת רכש ליתרת מניות EDT מהציבור (48%) וכן חתמה הסכם לרכישת 7 נכסים נוספים בארה"ב שעדיין לא הושלמה, ואפשר שההסכם הנוכחי מיועד למימון חלק מהעלות.
אלביט הדמייה צפויה לפרסם את תוצאותיה הכספיות השבוע. אנו מסקרים את אלביט הדמייה בהמלצת החזק עם מחיר יעד של 46 ₪.