חי גאליס, מנכל ביג<br>קרדיט: יח"צ
חי גאליס, מנכל ביג קרדיט: יח"צ

דוראל אורבן מקבוצת דוראל אנרגיה וקבוצת ביג מודיעות על חתימת הסכם להקמת שותפות אסטרטגית לייזום, הקמה והפעלה של מערכות אגירת אנרגיה לצריכה עצמית במרכזים המסחריים של ביג ברחבי הארץ. הפרויקט יכלול מערכות אגירה בהיקף מצטבר של כ-120 מגה-וואט שעה.

במסגרת ההסכם, יוקם תאגיד משותף שיקים, ינהל ויפעיל מערכות אגירה במודל של צריכה עצמית. המערכות יותקנו ב-15 מרכזים מסחריים וישמשו את הנכסים לניהול צריכת החשמל באופן עצמאי ויעיל יותר, באמצעות אגירת חשמל בשעות שבהן התעריף נמוך ושימוש בו בשעות שבהן התעריף גבוה.

השותפות צפויה לאפשר למרכזים המסחריים של ביג ניהול עצמאי וגמיש יותר של צריכת החשמל, לצד שיפור היציבות האנרגטית של הנכסים והפחתת התלות ברשת החשמל בשעות העומס. עבור נכסי מסחר גדולים, המאופיינים בצריכת חשמל משמעותית לאורך שעות הפעילות, אגירת אנרגיה מהווה כלי מרכזי בניהול עלויות, גיבוי תפעולי והתייעלות אנרגטית.

ביג הינה חברה ציבורית מהמובילות בישראל בתחום הפיתוח, ההשקעה והניהול של מרכזים מסחריים, המחזיקה במרכזים מסחריים ברחבי הארץ, לצד פעילות משמעותית בתחומי הלוגיסטיקה, המשרדים והנדל"ן המניב בארץ ובאירופה.

דוראל אורבן אנרגיה בע"מ, המוחזקת על ידי דוראל אנרגיה, אמפא נדל"ן ו הפניקס, הינה החברה המובילה בישראל בתחום אגירת האנרגיה במרחב האורבני בעולמות המסחר, התעשייה והנדל"ן. החברה פועלת לייזום, הקמה והפעלה של מתקני אגירת אנרגיה עבור צרכני חשמל משמעותיים וכן לקידום פרויקטי אגירה במתח גבוה ומכירה באסדרת שוק.

דוראל אורבן תביא לשותפות יכולות רכש, ניהול נכסים, ניהול אנרגיה וסחר בחשמל, הנשענות בין היתר גם על ניסיונה ויכולותיה של דוראל אנרגיה, שמפעילה כיום למעלה מ-1.6 GWh המהווה נתח משמעותי מהשוק.

תגובות לכתבה

הוסיפו תגובה

אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר את תנאי השימוש