חברת פי.סי.בי טכנולוגיות, העוסקת בייצור מעגלים מודפסים ובהרכבת רכיבים אלקטרוניים, סיכמה הבוקר את הרבעון הראשון של שנת 2026 עם מגמה מעורבת. השורה התחתונה מציגה צמיחה בשוק המקומי, המונעת בעיקר מהביקושים הגבוהים של התעשיות הביטחוניות בישראל. עם זאת, בחינת תחומי הפעילות השונים מגלה כי לצד הזינוק במגזרי החדשנות, פעילות הליבה המסורתית של החברה סובלת משחיקה ברווחיות.
עבור המשקיעים, הדוחות הללו מדגישים את התלות הגוברת של החברה בתקציבי הביטחון המקומיים, לצד האתגרים התפעוליים והמטבעיים שאיתם היא מתמודדת בשוק הגלובלי.
הזינוק הביטחוני ומנועי הצמיחה
הכנסות החברה ברבעון הראשון של השנה הסתכמו בכ-46.1 מיליון דולר, נתון המגלם עלייה של כ-13% לעומת כ-40.9 מיליון דולר ברבעון המקביל אשתקד. מנוע הצמיחה המרכזי של החברה בתקופה זו היה הסגמנט הצבאי, שם צמחו המכירות בכ-32% והסתכמו בכ-29.1 מיליון דולר, בהשוואה לכ-22 מיליון דולר ברבעון המקביל.
בחלוקה למגזרי פעילות, מגזר המזעור האלקטרוני, אותו מסמנת החברה כהרחבה אסטרטגית, רשם זינוק משמעותי, כאשר ההכנסות בו קפצו פי 2.5 והסתכמו בכ-3.4 מיליון דולר. הרווח הגולמי של מגזר זה צמח פי 2.8 ל-1.4 מיליון דולר, תוך שיפור ברווחיות הגולמית ל-39%. במקביל, מגזר זיווד האלקטרוניקה רשם צמיחה מתונה של כ-3.6% בהכנסות לרמה של כ-25.6 מיליון דולר, והרווח הגולמי שלו עלה ב-11% ל-3.1 מיליון דולר, הודות לשיפור ביעילות התפעולית.
החולשה במעגלים המודפסים: השקל והתפעול מעיקים
לצד ההצלחה במגזרי המזעור והזיווד, פעילות המעגלים המודפסים והמצעים הציגה חולשה ברבעון החולף. בעוד שההכנסות במגזר זה נותרו יציבות ועמדו על כ-20.1 מיליון דולר, הרווח הגולמי מהפעילות התכווץ באופן משמעותי ל-4.1 מיליון דולר (כ-20.6% מההכנסות), לעומת כ-5.5 מיליון דולר (כ-27% מההכנסות) ברבעון המקביל אשתקד.
בספרים של פי.סי.בי מייחסים את הירידה הזו לשלושה גורמים מרכזיים: קיטון מסוים בהכנסות ברמת המוצרים הללו, התחזקות מטבע השקל מול הדולר, וירידה ביעילות התפעולית של קווי הייצור.
הרווחיות הכללית וצבר ההזמנות
בשורה התחתונה של הדוח התפעולי, הרווח הגולמי הכולל של פי.סי.בי הסתכם בכ-8.6 מיליון דולר, המהווים כ-19% מההכנסות. הרווח התפעולי לרבעון עמד על כ-3 מיליון דולר (כ-7% מההכנסות), והרווח לפני ריבית, מיסים, פחת והפחתות (EBITDA) הסתכם בכ-5.1 מיליון דולר. בשורה התחתונה, החברה חותמת את הרבעון הראשון עם רווח נקי של כ-2.7 מיליון דולר.
נכון לסוף מרץ 2026, ההון העצמי של החברה עומד על כ-93.7 מיליון דולר, עלייה של כ-8% לעומת התקופה המקבילה אשתקד. צבר ההזמנות וההזמנות הצפויות של הקבוצה נותר איתן ועומד על כ-177 מיליון דולר, נתון המבטיח נראות הכנסות גבוהה לרבעונים הקרובים.
מבט קדימה: חילופי גברי והתרחבות לחו"ל
הרבעון הראשון של השנה התאפיין גם בשינויים ניהוליים ובניסיונות לפזר סיכונים גיאוגרפיים. במהלך חודש מרץ מונה אלון גרנות לתפקיד יו"ר הדירקטוריון. במקביל, החברה דיווחה כי היא בוחנת מהלכים להרחבת פעילותה בשווקים של אירופה וארה"ב, בין היתר באמצעות רכישות פוטנציאליות או הקמת תשתיות ייצור מקומיות, במטרה להקטין את התלות בשוק הישראלי ולחדור ללקוחות נוספים בתחומי הרפואה והתעשייה.
במהלך הרבעון ולאחריו דיווחה החברה על מספר חוזים בולטים מול התעשייה הביטחונית בישראל, בהם:
הזמנה בינואר לאספקת מכלולי מיקרואלקטרוניקה בהיקף של 4.8 מיליון דולר, שצפויה להתפרס עד לרבעון השלישי של 2027.
הסכם מסחרי במרץ לאספקת מכלולים נוספים בהיקף משוער של כ-7 מיליון דולר לשנים 2026 ו-2027.
הזמנת פיתוח מוצר לפרויקט ביטחוני בהיקף משוער של כ-4.3 מיליון דולר, שתהליך העבודה עליו צפוי להימשך כ-12 חודשים.