איתן יוחננוף. מנכ"ל ומבעלי רשת יוחננוף<br>קרדיט: גבע טלמור
איתן יוחננוף. מנכ"ל ומבעלי רשת יוחננוף קרדיט: גבע טלמור

רשת המרכולים יוחננוף פרסמה את תוצאותיה הכספיים לשנת 2025, המציגים מצד אחד עלייה בהכנסות, אך מן הצד השני, שחיקה בשיעורי הרווחיות ובשורה התחתונה. בעוד שההכנסות השנתיות צמחו בכ-6.8%, הרווח הנקי השנתי נסוג בכ-14% לעומת אשתקד.

רבעון רביעי: צמיחה במכירות, ירידה ברווח התפעולי

במבט על הרבעון הרביעי של 2025 מול הרבעון המקביל ב-2024, ניתן לראות את האתגרים שאיתם מתמודדת הרשת:

הכנסות: הרשת רשמה עלייה של כ-5.2% במכירות, שהסתכמו בכ-1.21 מיליארד שקל לעומת כ-1.15 מיליארד שקל ברבעון המקביל.

רווח גולמי: למרות העלייה במכירות, שיעור הרווח הגולמי נשחק ל-20.9% מההכנסות, לעומת 21.5% ברבעון המקביל. השחיקה נרשמה על רקע הוזלה רוחבית של מחירים והעמקה של מבצעים כמענה ליוקר המחייה ולהגדלת נתח השוק של החברה, לצד גידול בעלויות תפעול המועמסות לעלות המכר בקיזוז הנחות מספקים, בשל מעבר לסדרנות עצמית. זאת לצד ירידה בשיעור הרווח הגולמי של זול סטוק בשלושת הרבעונים הראשונים של השנה ומהפסקת איחוד תוצאות זול סטוק ברבעון הרביעי.

רווח מפעולות רגילות: הרווח התפעולי ברבעון הרביעי עמד על כ-82 מיליון שקל (כ-6.8% מההכנסות). אמנם מדובר בעלייה נומינלית מול הרבעון המקביל (75.8 מיליון שקל), אך בנטרול סעיפים חד-פעמיים, הרשת מתקשה להציג קפיצת מדרגה משמעותית ברווחיות.

שורה תחתונה: הרווח הנקי ברבעון הסתכם בכ-52.3 מיליון שקל, ירידה קלה לעומת כ-53.8 מיליון שקל ברבעון המקביל ב-2024.

סיכום שנת 2025: חוסן במכירות, לחץ במימון

בסיכום שנתי, יוחננוף מציגה צמיחה מרשימה בהכנסות שהסתכמו בכ-4.92 מיליארד שקל. עם זאת, מספר גורמים העיבו על התוצאות הסופיות:

הוצאות מכירה ושיווק: אלו תפחו לכ-656 מיליון שקל בשנה כולה, בעיקר בשל פתיחת סניפים חדשים ועליית מחירי האנרגיה והארנונה.

נטל המימון: הוצאות המימון נטו בשנת 2025 הסתכמו בכ-85.5 מיליון שקל, עלייה לעומת כ-80.8 מיליון שקל ב-2024. הריבית הגבוהה ממשיכה להכביד על הרשת המחזיקה בנדל"ן רב ובחוב פיננסי.

ה-EBITDA: המדד המייצג את הרווח התזרימי רשם ירידה קלה לרמה של כ-551 מיליון שקל (11.2% מההכנסות), לעומת כ-571.5 מיליון שקל (12.4% מההכנסות) בשנת 2024.

התרחבות במחיר של יעילות?

יוחננוף ממשיכה באסטרטגיית הצמיחה האגרסיבית שלה, מה שמשתקף היטב בשורת ההכנסות. עם זאת, שנת 2025 מסמנת עצירה במומנטום של שיפור הרווחיות. השחיקה ברווח הגולמי והתפעולי מרמזת כי הרשת נאלצת להילחם על כל לקוח בשוק קמעונאות תחרותי מתמיד.

איתן יוחננוף, מנכ"ל ומבעלי רשת יוחננוף: "יוחננוף ממשיכה להבטיח אספקה שוטפת של מוצרים לכלל הסניפים ברחבי הארץ, בייחוד בתקופה מאתגרת זו. יוחננוף גאה בחוסן המשמעותי עליו שומרים אזרחי ישראל, ועושה הכל על מנת להסיר מליבם דאגה אחת לפחות, תוך יצירת ערך וחוויית קניה ברמה הגבוהה ביותר, ובמחירים משתלמים. התוצאות שאנו מציגים משקפים את האסטרטגיה והדרך של יוחננוף ואנו שמחים לראות שהלקוחות מצביעים ברגליים, כך שאנו מציגים עלייה מתמדת בנתח השוק ובצמיחה בחנויות הזהות. הדבר אף מדגיש את החוסן התפעולי והפיננסי של יוחננוף ואת היכולת שלנו להמשיך לצמוח גם בתקופות מורכבות.

"במקביל, אנחנו מאמינים במדינת ישראל, בעתידה ובכלכלתה, וממשיכים לפעול לאיתור עסקאות, במקרקעין ובתחומים נוספים, התומכים בתחום הפעילות ומחזקים את שרשרת האספקה. ליבנו נמצא עם חיילי צה"ל וכוחות הביטחון, הפועלים יומם וליל לשמירה על עתיד המדינה ואזרחיה, ומייחלים לצליחת משימתם ושובם בבטחה."
הרווח הגולמי במגזר קמעונאות המזון בשנת 2025 הסתכם בכ-1.01 מיליארד שקל, כ-19.7% מההכנסות1, לעומת כ-958 מיליון שקל, כ-20.1% מההכנסות בשנת 2024 - עלייה של כ-5.4%. הירידה בשיעור הרווח הגולמי נובעת בעיקר מהוזלה רוחבית של מחירים והעמקת מבצעים כחלק ממדיניות החברה להתמודד עם יוקר המחיה, וכן מהגדלת היצע מוצרים המתאפיינים בשיעור רווחיות נמוך מהממוצע ברשת. הרווח הנקי בסך 189 מיליון ש"ח כלל בין היתר הפסדים חד פעמיים מירידת ערך מוניטין של 7 מיליון שקל ומהפסד מנכסים פיננסיים בסך של כ-7 מיליון שקל לעומת רווח של כ-4 מיליון שקל והכנסות תשלום מבוסס מניות בסך של כ-16 מיליון שקל שנרשמו אשתקד".

רשת יוחננוף מפעילה 46 סניפים בשטח מכירה של כ-98 אלפי מ"ר, וצפויה להפעיל לפחות 72 סניפים בהתאם לתוכניות הקיימות.

תגובות לכתבה

הוסיפו תגובה

אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר את תנאי השימוש