ראסל אלוונגר, מנכ"ל טאואר סמיקונדוקטור<br>קרדיט: מיכה בריקמן
ראסל אלוונגר, מנכ"ל טאואר סמיקונדוקטור קרדיט: מיכה בריקמן

בשוק ההון אוהבים ודאות, וזה בדיוק מה שטאואר מנסה לספק למשקיעים בעדכון האחרון שלה. החברה הודיעה השבוע על מהלך של ארגון מחדש ביפן, שמעניק לה שליטה מלאה על אחד המפעלים החשובים ביותר שלה, לצד כוונות להרחבה משמעותית של כושר הייצור.

בעקבות העדכון, שי זיגלמן, אנליסט בכיר בבנק ה פועלים, העלה את מחיר היעד של יצרנית השבבים הישראלית ל-218 דולר למניה ומותיר המלצת "תשואת יתר".

וכך כותב זיגלמן: "העדכון הנוכחי בטאואר נשען בראש ובראשונה על שתי הודעות החברה שפורסמו: הארגון מחדש של פעילות יפן מול נובוטון והכוונה להרחבת Fab 7, אשר יחד מחזקות את ההבנה כי הביקוש לפעילות החברה, ובפרט לפלטפורמות הסיליקון פוטוניקס (SiPho) והסיליקון גרניום (SiGe), גבוה מהתכנון המקורי ודורש הגדלת היקפי ייצור. כדי להבין מדוע החברה נדרשת להרחיב קיבולת, צריך להסתכל על רצף הפרסומים הטכנולוגיים מהתקופה האחרונה, אשר מצביעים על כך שטאואר מעמיקה את מיקומה באחד מצווארי הבקבוק המרכזיים של עולם ה-AI – תקשורת אופטית עתירת רוחב פס.

"הארגון מחדש ביפן מרכז את השליטה במפעל ה-300 מ"מ המרכזי של החברה, Fab 7 באוזו, ומאפשר ניהול ישיר יותר של התמהיל והקיבולת, בעוד שהכוונה להרחבת Fab 7, מעבר לתוכנית ההשקעות של כ-920 מיליון דולר שכבר מגולמת במודל, מצביעה על כך שהחברה מזהה צורך ממשי בקיבולת נוספת מעבר למה שנדרש כדי לעמוד ביעדי 2028. חשוב להדגיש כי אין שינוי רשמי במודל היעד של החברה ל-2028, ואף אין ודאות מלאה לגבי קצב המימוש שלו, אך רמת הביטחון במסלול ההגעה אליו עלתה.

"במודל שלנו, ההכנסות צפויות לעלות מכ-1.57 מיליארד דולר ב-2025 לכ-2.81 מיליארד דולר ב-2028, צמיחה מצטברת של כ-80% או קצב שנתי ממוצע של כ-22%, בעוד שה-EPS המתואם צפוי לעלות מ-2.29 דולר ל-6.97 דולר, צמיחה של יותר מפי שלושה או כ-45% בממוצע לשנה בשלוש השנים הקרובות, לצד שיפור בשולי הרווח הנקי המתואם מכ-16.6% ב-2025 לכ-28.3% ב-2028".

זיגלמן העלה כאמור את מחיר היעד ל-218 דולר והותיר המלצת תשואת יתר בסיכון גבוה. לדבריו, מחיר היעד הקודם, 145 דולר, נשען על תחזית רווח למניה של 4.56 דולר ל-2027, מכפיל 30 ונכסים נזילים של 8.7 דולר למניה, ואילו מחיר היעד החדש, 218 דולר, נשען על תחזית רווח למניה של 6.97 דולר ל-2028, עם אותו מכפיל ואותה תוספת נכסים נזילים. "כלו מר, איננו משנים את שיטת התמחור או מעלים את רף ההנחות, אלא מעבירים את נקודת הייחוס משנה אחת קדימה, משום שלדעתנו ההתפתחויות האחרונות מחזקות את הוודאות סביב מודל 2028 והופכות אותו פחות ליעד תיאורטי, ויותר למסלול ביצוע סביר", כתב זיגלמן.

הארגון מחדש ביפן – מעבר משליטה חלקית לשליטה מלאה במפעל 300 מ"מ

טאואר ונובוטון הודיעו על ארגון מחדש של פעילות TPSCo, החברה המשותפת ביפן שבה טאואר מחזיקה 51% ונובוטון 49%, ואשר מפעילה את Fab 7 באוזו (בו מיוצרים שבבים בפרוסות סיליקון בקוטר 300 מ"מ) ואת Fab 5 (200 מ"מ) בטונאמי. במסגרת המהלך, אשר צפוי להיסגר באפריל 2027 בכפוף לאישורים רגולטוריים, טאואר תקבל בעלות מלאה ושליטה תפעולית על Fab 7, בעוד שנובוטון תקבל בעלות מלאה על Fab 5. בתמורה, נובוטון תשלם לטאואר 25 מיליון דולר, והצדדים ימשיכו לשתף פעולה באמצעות הסכמי ייצור הדדיים שיבטיחו המשכיות אספקה ללקוחות גם לאחר הפיצול.

המהלך נועד להתאים את פריסת הייצור של טאואר לכיוון הצמיחה, המתמקד בפלטפורמות ה-SiPho וה-SiGe המיועדות לתשתיות AI. כיום, פעילות זו מרוכזת בעיקר ב-Fab 3 בניופורט ביץ’, לצד הרחבה ב-Fab 9 בסן אנטוניו והכנסת יכולות גם ל-Fab 2 במגדל העמק, בעוד ש-Fab 7 פועל בעיקר בתחומי RF SOI ושבבי הספק. במסגרת תוכנית ההשקעות בהיקף של כ-920 מיליון דולר, החברה פועלת להרחיב את פעילות ה-SiPho וה-SiGe במספר אתרים, כאשר כלל ההשקעות בפלטפורמות אלו, לרבות ב-Fab 7, נכללות במסגרת תוכנית זו.

שליטה מלאה ב-Fab 7 מאפשרת לטאואר לשלב את הפאב לאורך זמן בפעילות ה-SiPho וה-SiGe בהתאם לביקוש ולנהל באופן עצמאי את התמהיל והקיבולת באתר. במקביל, Fab 5 יוצא מבעלות טאואר, כך שההכנסות מייצור עבור נובוטון צפויות להיחתך, בעוד שייצור ללקוחות אחרים של טאואר יימשך באמצעות הסכמי ייצור עם נובוטון, תוך שמירה כאמור על הקשר עם הלקוחות. בנוסף, החברה מניחה כי הירידה בהכנסות מנובוטון תוחלף באמצעות פעילות פאונדרי מלקוחות אחרים, כך שבהנחות החברה לא צפוי שינוי במודל היעדים ל-2028.

הרחבת Fab 7 – שלב הקיבולת הבא

בנוסף, טאואר בוחנת הרחבת קיבולת ב-Fab 7 באוזו באמצעות הקמה של מתקן חדש לצד המפעל הקיים. היעד הוא להביא את הקיבולת הכוללת באתר (הקיים והחדש יחד) לכפי ארבע מהרמה הנוכחית, כלו מר, אם לצורך המחשה הקיבולת הקיימת עומדת על כ-8,000 פרוסות בחודש, הקיבולת הכוללת לאחר ההרחבה עשויה להגיע לכ-32 אלף פרוסות, כך שהתוספת בפועל היא כ-24 אלף פרוסות. עיקר ההשקעה מיועדת לפלטפורמות שבבי ה-SiPho וה-SiGe.

תגובות לכתבה

הוסיפו תגובה

אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר את תנאי השימוש

  • 2
    הלוואי. בנתיים אני עם רבע משיא הכמות שלי במניה

    שמתי הבוקר פקודת קניה ארוכת טווח ב44010. בערך 146$. בתחילת 2025 חיזקתי מ12910 ועד 18560. ומאוגוסט התחלתי לשחרר מ20080. נשארתי עם רבע מהכמות שהייתה באוגוסט. ונזכרתי במספרים המדהימים. ואנ רואה בגלובס. תוך פחות משנה המניה עלתה משפל של 10920 ל 61000. פי 5.5 TSEM עלתה דולרית פי 6.84 תוך פחות משנה. מספרים מדהימים. לגבי התחזית - 218 זה מכפיל 31 לרווח למניה עתידי של 7 $. אני לא מתחרט על המכירות. אולי רק מתחרט שלא חיזקתי החודש בתחתית ב35000. אם אקנה מנה 44010 - סבבה. אם לא תרד לשם - עוד יותר טוב. והערה קטנה - GE זה היסוד גרמניום. לא גרניום.
    למעבר להודעה בפורום לחץ כאן

    • ATUK19
    • 27/03/2026 12:54