חברת ר.ג.א שירותים הודיעה הבוקר (ג’) כי חתמה על הסכם מחייב לרכישת מלוא פעילותה של חברת יוסף מוריס ובניו שירותי תברואה בע"מ, הפועלת בתחום איסוף ופינוי אשפה וניקיון שטחים פתוחים. היקף העסקה מסתכם בכ-72 מיליון שקל.
על פי הדיווח, התמורה כוללת תשלום של כ-50 מיליון שקל עבור פעילות התברואה עצמה, כ-15 מיליון שקל עבור רכישת מלוא מניות חברת בת של המוכרת, וכן כ-7 מיליון שקל בגין התחייבות לאי-תחרות מצד בעלי המניות של החברה הנמכרת למשך ארבע שנים. מחצית מהתמורה תשולם במזומן במועד השלמת העסקה, והיתרה תיפרס ל-18 תשלומים חודשיים שווים.
השלמת העסקה כפופה למספר תנאים מתלים, בהם קבלת אישור הממונה על התחרות, אישורי הרשויות המקומיות הרלוונטיות להעברת השליטה, ואישור הבנק המלווה של חברת הבת הנרכשת. ככל שהתנאים לא יתקיימו בתוך שישה חודשים, יוכל כל אחד מהצדדים לבטל את ההסכם.
הפעילות הנרכשת כוללת, בין היתר, כ-18 פרויקטים פעילים מול רשויות מקומיות, צי של כ-80 כלי צמ"ה, כוח אדם ייעודי ומוסך תפעולי. לפי הנתונים שפורסמו, הכנסות הפעילות הנרכשת הסתכמו בשנת 2025 בכ-68.2 מיליון שקל, עם רווח נקי של כ-8.4 מיליון שקל. החברה הנרכשת עצמה הציגה בשנת 2025 הכנסות של כ-27.6 מיליון שקל ורווח נקי של כ-2.1 מיליון שקל.
בר.ג.א מציינים כי העסקה צפויה להשתלב באסטרטגיית הצמיחה של החברה ולהרחיב את פעילות הליבה שלה בתחום שירותי התברואה לרשויות המקומיות. עם זאת, החברה מדגישה כי מדובר במידע צופה פני עתיד, והשלמת העסקה בפועל תלויה בהתקיימות כלל התנאים שנקבעו בהסכם.