אלעד אהרונסון, נשיא ומנכ"ל איי.סי.אל<br>קרדיט: נטלי כהן קדוש
אלעד אהרונסון, נשיא ומנכ"ל איי.סי.אל קרדיט: נטלי כהן קדוש

איי.סי.אל והמדינה הגיעו להסכמות בקשר לזיכיון ים המלח שיפוג במרץ 20230, ולפיו הצדדים הגיעו להסכמות לגבי שווי הנכסים לקראת המכרז החדש, שבו החברה עשויה שלא להתמודד.

"במטרה לייצר ודאות לטובת כל מחזיקי העניין, תוך שקלול כלל ההיבטים הרגולטוריים והעסקיים, החליטה החברה לחתום על מסמך עקרונות עם החשכ"ל בנוגע לשווי הנכסים, וזאת בהתאם לקבוע בחוק הזיכיון", מסרה איי.סי.אל.

על פי ההסכמות, לאיי.סי.אל לא תעמוד הזכות להשוות הצעתה לאחרת שתוגש במכרז - מודל שהרחיק עד כה שחקניות מלהשתתף בו. לא מן הנמנע, כי איי.סי.אל, מתוקף הניסיון שלה בהפעלת ים המלח, תזכה במכרז שיהיה אך המדינה תשיג תנאים טובים יותר. עם זאת, אם המכרז לא יהיה כדאי הרי שהחברה מבהירה כי תשקול מלהתמודד.

בחברה מסבירים כי הסכמה זו מאפשרת לחברה לבחון את אופציית הזיכיון החדש מול אלטרנטיבות עסקיות אחרות, באופן שישיא ערך לבעלי העניין השונים. "כחברה שמחזיקה בידע, בניסיון ובהבנה המעמיקה ביותר של הנכסים והפעילות, אנו מאמינים ביכולתנו להמשיך ולפתח אותם לטובת המדינה והציבור. עם זאת, במידה ותנאי הזיכיון החדש לא יהיו כדאיים כלכלית עבור החברה, לא כל שכן עבור כל חברה אחרת, נשקול התמודדותנו במכרז", מסרה איי.סי.אל.

אז מה בעצם יישאר באיי.סי.אל במקרה בו לא תשתתף במכרז? רק חטיבת האשלג וחלק קטן מהברום תלוי בזיכיון, כך מסבירים בחברה. לפוספטים ולפתרונות הצמיחה אין קשר לזיכיון.

תגובות לכתבה

הוסיפו תגובה

אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר את תנאי השימוש