חברת באטמ (BATM), העוסקת בתחום הגנת סייבר ומכשור רפואי, חתמה על הסכם למכירת A.M.S 2000 Trading Impex SRL, חברת בת של הקבוצה העוסקת בהפצת ציוד דיאגנוסטי למעבדות ברומניה.
הרוכש הוא המנכ"ל לשעבר, שייסד את באטמ, ד"ר צבי מרום, וזאת בתמורה למלוא אחזקותיו במניות של באטמ, המהוות כ-22.2% מההון.
העסקה מעריכה את שוויה של AMS ב-17.6 מיליון ליש"ט (כ-23.7 מיליון דולר), המחיר בשוק בבורסה של לונדון יום לפני החתימה על העסקה.
בעקבות המהלך מרום יתפטר מהדירקטוריון, התפקיד האחרון שנותר לו בחברה מאז עזב את הניהול לפני כשלוש שנים.
על פי באטמ, המכירה באה כחלק מהאסטרטגיה שלה להתמקד בפעילויות שאינן ליבה, וכי ההצעה שקיבלה על ידי מרום היא הטובה שיכלה לבקש עבור AMS.
AMS, שנוסדה בשנת 1997 ונרכשה על ידי הקבוצה בשנת 2007, היא יבואנית ומפיצה מורשית בשוק הרומני בתחום של ציוד מעבדה לאבחון, הכולל ריאגנטים ושירותי מעבדה ממותגים בינלאומיים מובילים. לחברה גם שתי מעבדות המבצעות ניתוחים גנטיים, מיקרוביולוגיים, פיזיו-כימיים וסביבתיים, אשר יופרדו מ-AMS לפני המכירה. BATM תמשיך להחזיק ולהפעיל את שתי המעבדות, אותן תשאף למכור כחלק מהאסטרטגיה המתמשכת שלה למכירת נכסים שאינם בליבת הפעילות שלה. ל-AMS כ-100 עובדים במספר משרדים, מחסן ומעבדות ברומניה.
נכון לשנה שהסתיימה ב-31 בדצמבר 2024, AMS ייצרה הכנסות של 34.2 מיליון דולר עם שולי רווח גולמי של 28% ורווח נקי של 2.7 מיליון דולר לפני כל הקצאה של עלויות מרכזיות של התאגיד. נתון זה כולל את התרומה של המעבדות, שהיווה כ-11% מהכנסות AMS בשנת 2024.
לצורכי דיווח הקבוצה, AMS שולבה תחת חטיבת הדיאגנוסטיקה, היות והפעילות החלה בהפצת מוצרי הדיאגנוסטיקה של הקבוצה לצד מוצרים של צד שלישי. עם זאת, פעילות זו אינה בליבת העסקים של הקבוצה, המתמקדת ברווחיות גבוהה, בצמיחה חזקה ובטכנולוגיה מתקדמת. על כן, הדירקטוריון מאמין כי מכירת AMS היא לטובת הקבוצה ובעלי המניות שלה מהסיבות המפורטות לעיל.
מוטי נגר, מנכ"ל באטמ, מסר כי, "עסקה זו מסמלת צעד משמעותי בביצוע האסטרטגי של BATM, ומדגישה את המיקוד שלנו להפוך לעסק יעיל ובעל צמיחה מהירה. מכירת AMS היא המכירה הרביעית בשנת 2025 של נכס שאינו בפעילות הליבה ומשקפת, את מחויבותנו למקד משאבים ומאמצים בשווקי הליבה שלנו,בחטיבות התקשורת, אבטחת סייבר ודיאגנוסטיקה, המציעים הזדמנויות צמיחה משמעותיות ובהם אנו עושים התקדמות משמעותית, במיוחד בהצפנת רשתות ומחשוב קצה. הדירקטוריון מאמין שעסקה זו טובה לא רק מבחינה אסטרטגית אלא גם משום שהיא מאפשרת לנו לספק ערך מיידי לבעלי המניות. אנו ממשיכים להתקדם במימוש נכסים אחרים שאינם בפעילות הליבה ומצפים לעדכן את השוק בבוא העת."