עפרה שטראוס<br>קרדיט: פלאש90, מרים אלסטר
עפרה שטראוס קרדיט: פלאש90, מרים אלסטר

התייחסות צחי אברהם, אנליסט כלל פיננסים ברוקראז’ לשטראוס: מה אנחנו קונים כשאנחנו קונים את מניית שטראוס ?


1. פעילות מקומית רווחית, שצומחת בקצב חד ספרתי נמוך.
2. מגזר קפה בינלאומי, שמושפע לרעה ממחירי הקומודיטי.
3. הצלחה גדולה של סברה בארה"ב ושותפות עם פפסיקו.
4. אופציה, ששטראוס תצליח להקים בסין אופרציית מים ריווחית.

 


אנחנו מעריכים ששלושת הסעיפים הראשונים מתומחרים במחיר המניה של שטראוס. סעיף המים בסין הוא אופציה מרתקת אבל קשה לתמחור ואנחנו מותירים אותה מחוץ למודל בעיקר משום שהצלחה, גם אם תבוא, לא תגיע לפני 2014-5. אין שינוי בהמלצה: תשואת שוק במחיר 55 ₪. 

 


ישראל – תוצאות טובות למכירות המקומיות עם גידול של 5.8% מול הרבעון המקביל, התוצאה הטובה ביותר לרבעון בשנים האחרונות בהשפעת מגזר בריאות ואיכות חיים. שטראוס המשיכה לצמוח בשנת 2010 כולה פחות מתחום המזון (2.2% מול 3%) אבל למרות השקעה לא קטנה בשיווק היא כן הצליחה לשפר את המרווחים גם ב- 2010 דרך תוכניות ההתייעלות. 


קפה – מחירי הקפה בעולם ממשיכים להתנהג בקיצוניות ואחרי העליות ברבעון הרביעי הם המשיכו להשתולל כלפי מעלה גם ב-2011. השינויים האילו מקשים במיוחד על המדינות במזרח אירופה, שגם כך התקשו לשכפל את ההצלחה הברזילאית. שטראוס נאלצת לספוג חלק מהעלויות בשלב הזה, שהתבטאו במרווח תפעולי של 5.4% ברבעון האחרון (6.5% בשנתי).


מים – הפעילות המקומית של תמי 4, המאופיינת במרווחים של 20%, מאותגרת ע"י אלקטרה שהשיקה מוצר מקביל, במחיר זול יותר. מחוץ לישראל, החברה ממשיכה בבניית הפלטפורמה בסין ובריטניה עם הוצאות תפעוליות של כ-30 מ’ ₪ ועוד 14 מ’ ₪ שנזקפו לסעיף הוצאות אחרות. אין ספק שמשפחת שטראוס ראויה להערכה על ההסתכלות ארוכת הטווח ושאר הרוח בהחדרת ה-Watermaker לסין, אבל הדרך לרווחיות עוד ארוכה. 

סברה – צמיחה אורגנית מנוטרלת מטבעות של 21.4% בלבד (הכל יחסי...), מול צמיחה של 37.6% בכל שנת 2010. בהשפעת איחוד פעילות CCF שנרכשה בתחילת הרבעון ואולי גם נתח השוק המשמעותי של החברה. פעילות המטבלים הציגה סברה מרחיבה את פורטפוליו המוצרים שלה בארה"ב ותנסה להמשיך את שיתוף הפעולה המוצלח עם פפסיקו גם למדינות שונות מחוץ לארה"ב.

 

*** מובהר ומודגש כי האמור בסקירה זו אינו מהווה תחליף לייעוץ המתחשב בנתונים ובצרכים המיוחדים של כל אדם. בפרסום המידע בסקירה זו אין משום המלצה או חוות דעת בקשר לביצוע כל עסקה או השקעה בניירות ערך, לרבות רכישה ו/או מכירה של ניירות ערך. יודגש כי לגבי כל מידע מכל סוג המופיע בסקירה – על כל אדם לבצע בדיקה ואימות נוספים, תוך התחשבות בנתונים ובצרכים המיוחדים שלו. יצוין כי במידע עלולות ליפול טעויות וכן עשויים לחול לגביו שינויי שוק ו/או שינויים אחרים, וכי אף עלולות להתגלות סטיות משמעותיות בין התחזיות והניתוחים המופיעים למצב בפועל. אשר על כן, קבלת החלטה כלשהי על סמך נתון, דעה, חוות דעת, תחזית או ניתוח המופיע במסגרת הסקירה - הינו על אחריות הקורא בלבד.

תגובות לכתבה

הוסיפו תגובה

אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר את תנאי השימוש