יום המסחר השלישי לשבוע זה בבורסה בתל אביב ננעל בעליות שהתחזקו לקראת הנעילה. מדד ת"א 35 עלה במעל 1%, ת"א 90 טיפס ב-2.3%, מדד הבנקים עלה ב-1.1% ומדד ת"א נפט וגז עלה ב-2.36%.
השהיית המכסים על קנדה ומקסיקו סיפקה אנחת רווחה לשוק. מנגד, סין הגיבה במכסים משלה והעלתה שיעור המכס לסחורות אמריקאיות ב-10%.
אלוני חץ זינקה ב-10.6% על רקע הפיכתו של אהרון פרנקל לבעל המניות הגדול בחברה, לאחר שהגדיל החזקות לכ-13%, בהמשך להשקעת ענק של כ-800 מיליון שקל באוקטובר האחרון.
נקסט ויז’ן זינקה ב-7.4% בעקבות הזמניה של מעל 11 מיליון דולר, ארי נדל"ן עלתה ב-7.8% ברקע להמלצה חיובית מצד לידר שוקי הון.
אנרג’יאן זינקה ב-5.4%, הזדמנות ישראלית המשיכה צפונה והוסיפה עוד 9.2% לערכה בהמתנה להתפתחויות סביב מאגר אפרודיטה.
אורד זינקה ב-10.3% ברקע להגדלת החזקות מצד היו"ר שהפך לבעל שליטה - לכתבה המלאה.
מחזור המסחר הסתכם ב-2.66 מיליארד שקל.
ארה"ב דחתה את הטלת 25% מכס על קנדה ומקסיקו עד ל-4 במרץ, לאחר ששתי המדינות הסכימו לחזק את מאמציהן במאבק בהגירה לא חוקית ובסחר בסמים. טראמפ הסכים לדחות את הטלת המכסים עד ה-4 במרץ, לאחר ששתי המדינות הסכימו לנקוט בצעדים נמרצים יותר נגד הגירה לא חוקית וסחר בסמים. קנדה תסווג את קרטלי הסמים כארגוני טרור ותקים "כוח מכתר" חדש למאבק בפשע מאורגן, הלבנת כספים וסחר בסמים. מקסיקו הסכימה לשלוח 10,000 חיילי משמר לאומי לגבול, ובכך ענתה על אחת מהדרישות המרכזיות של הנשיא טראמפ.
כעת, הפוקוס עובר לסין, כאשר ארה"ב הטילה מכס נוסף של 10% על סין, וסין הגיבה בהטלת מכסים של 10% על נפט וציוד חקלאי אמריקאי, 15% על פחם וגז טבעי נוזלי אמריקאי, ובחינה של גוגל בהקשר להפרות אנטי-תחרותיות.
12:00
יום המסחר השלישי לשבוע זה בבורסה בתל אביב מתנהל בעליות שערים, אחרי הירידות שנרשמו אתמול. סין הטילה מכסים בתגובהל צעדי טראמפ, ומנגד המכסים על קנדה ומקסיקו נכנסו להשהייה - לכתבה המלאה. ברקע: מפגש פסגגה בין טראמפ לראש הממשלה נתניהו בארה"ב.
מדד ת"א 35 עולה ב-0.6%, ת"א 90 מטפס ב-1%, מדד הבנקים עולה בשיעור דומה. הדולר מאבד כ-1% ונסחר ברמה של 3.57 שקלים.
נקסט ויז’ן מזנקת ב-5.5% על רקע הזמנה שקיבלה מלקוח קיים בהיקף של 11.2 מיליון דולר.
אלוני חץ עולה ב-7.7% על רקע רכישת מניות מצד אהרון פרנקל בהיקף של 60 מיליון שקל בינואר האחרון במחיר ממוצע של 31.9 שקל למניה. המהלך העביר את פרנקל לאחזקה של כ-13% מהון המניות של אלוני חץ.
אודיוקודס עולה אחרי פרסום הדוחות הכספיים שהצביעו על עלייה ברווח השנתי - לכתבה המלאה.
מיה דיינאמיקס ממשיכה ברצף עליות ומנתרת בעוד 8% ובכך משלימה טיסה של 247% מתחילת השנה.
דניה תבצע עבודות בפרויקט סביון בבית שמש בתמורה ל-547 מיליון שקל.
סולרום עולה במעל 5%, אלוט מטפסת ב-5.4%, ארי נדל"ן קופצת ב-6.6% במחזור מסחר של 2.8 מיליון שקל.
טונדו סמארט קופצת בכ-10% ברקע להודעתה כי התקשרה עם קבוצת חברות מנוסה הפועלת בשוק האמריקאי, המתמחה בפיתוח ופריסת עמודים חכמים, תשתיות תקשורת ושירותי אינטגרציה עבור מפעילי תקשורת מובילים בארה"ב, תוך התמקדות בטכנולוגיות 5G.