גילת רשתות לוויין המספקת טכנולוגיה לרשתות תקשורת לווייניות, פתרונות ושירותים, דיווחה היום (ד’) על תוצאותיה הכספיות לרבעון השלישי וצמצמה את טווח התחזיות להמשך.
ברבעון השלישי גילת רשמה הכנסות בסך של 74.6 מיליון דולר, גידול של 17% בהשוואה להכנסות בסך של 63.9 מיליון דולר ברבעון השלישי של שנת 2023. עם זאת, ההכנסות היו מתחת לטווח התחזיות של האנליסטים בשוק שצפו הכנסות בטווח של 75.3-79.3 מיליון דולר.
הרווח התפעולי על בסיס GAAP הסתכם ב-6.7 מיליון דולר, בהשוואה ל- 12.7 מיליון דולר ברבעון השלישי של שנת 2023.
הרווח התפעולי על בסיס GAAP כולל הכנסות אחרות, נטו, של 1.3 מיליון דולר. הרווח התפעולי על בסיס GAAP ברבעון השלישי של 2023 כלל הכנסות אחרות, נטו, של 7.4 מיליון דולר. הרווח התפעולי על בסיס Non-GAAP הסתכם ב-8.3 מיליון דולר, גידול של 36% בהשוואה ל- 6.1 מיליון דולר ברבעון השלישי של שנת 2023.
הרווח הנקי על בסיס GAAP הסתכם ב-6.8 מיליון דולר, או 12 סנט למניה בדילול מלא, בהשוואה ל- 10.2 מיליון דולר, או 18 סנט למניה בדילול מלא, ברבעון השלישי של שנת 2023. הרווח הנקי על בסיס GAAP כולל הכנסות אחרות, נטו, של 1.3 מיליון דולר. הרווח הנקי על בסיס GAAP ברבעון השלישי של 2023 כלל הכנסות אחרות, נטו, של 7.4 מיליון דולר.
הרווח הנקי על בסיס Non-GAAP הסתכם ב-8.1 מיליון דולר, או 14 סנט למניה בדילול מלא, כמעט כפול בהשוואה ל- 4.6 מיליון דולר, או 8 סנט למניה בדילול מלא, ברבעון השלישי של שנת 2023.
ה-EBITDA המתואם הסתכם ב-10.7 מיליון דולר, גידול של 13% בהשוואה ל-9.5 מיליון דולר ברבעון השלישי של שנת 2023.
מנמיכה תחזיות
החברה צמצמה את טווח תחזית ההכנסות שלה לשנת 2024 וצופה כי הכנסות החברה בשנת 2024 יהיו בטווח של 305-315 מיליון דולר, המשקפות צמיחה שנתית של 17%, ביחס לאמצע טווח התחזית - מדובר בטווח הנמוך מתחזיות האנליסטים בשוק להכנסות בטווח של 316.4-347.3 מיליון דולר.
ההשפעה העיקרית על תחזית ההכנסות נובעת מהחלטת החברה לסגור את פעילותה ברוסיה, בשל מגבלות ואילוצים הקיימים על פעילות בטריטוריה זו.
החברה העלתה וצמצמה את טווח תחזית הרווח התפעולי על בסיס GAAP לשנת 2024 לטווח של 24-26 מיליון דולר, וזאת בעיקר לאור תקבולים בסך של כ-11 מיליון דולר הנוגעים להליך בוררות בפרו שהתקבלו במחצית השנייה של 2024.
בנוסף, צמצמה החברה גם את טווח יעד התחזית ל- EBITDA המתואם בשנת 2024 לטווח של 41-43 מיליון דולר, המשקף צמיחה שנתית של 15%, ביחס לאמצע טווח התחזית.
עדי צפדיה, מנכ"ל גילת, אמר: "ביצועי החברה ברבעון השלישי היו טובים, עם הצגת צמיחה יציבה הנובעת ממגזר ה-Satellite Network שלנו. צמיחה זו מדגישה את התקדמותנו בהרחבת ההזדמנויות העסקיות שלנו בתחום הצבאי, וזאת בהמשך לרכישת חברת DataPath בסוף 2023.
אנו מאד מעודדים ממגמה זו, שכן עסקי החברה בתחום הצבאי מהווים וקטור צמיחה אסטרטגי עבור החברה. פתרונות התקשורת הלוויינית המתקדמים שלנו מספקים מענה לדרישות המיוחדות של ממשלות ולקוחות צבאיים, ובכך מחזקים את מעמדנו כספק מוביל בתחום. בנוסף, פתרונות האינטרנט בטיסה (IFC) שלנו ממשיכים לקבוע סטנדרט חדש של אמינות, וביצועים, תוך מענה לצורך הגובר לקישוריות אינטרנט רציפה בתעופה. מאמצים אלו הם הוכחה לפוטנציאל הצמיחה שלנו וליכולת החברה לייצר צמיחה מואצת בשווקים היעד האלה.
מר צפדיה הוסיף, "המשכנו להרחיב את צבר ההזמנות הפוטנציאליות שלנו בכל תחומי פעילות החברה, בתמיכת פלטפורמת הדור הבא שלנו, ובעיקר לאור ההזדמנויות החדשות שלנו בתחום תקשורת לווייניי LEO. גילת ממוצבת היטב למינוף הביקוש הגדל ללווייני NGSO, בדגש על לווייני LEO וזאת בזכות הצעת הערך של מוצרי החברה והמומחיות שלנו בתחום התקשורת הלוויינית".
מר צפדיה סיכם, "אנו ממשיכים לעבוד לקראת סגירת עסקת הרכישה של Stellar Blu Solutions, מובילה עולמית והראשונה לשווק אנטנה אלקטרונית מתכווננת ESA Multi-Orbit לתחום האינטרנט בטיסה, וממתינים לקבלת האישורים הרגולטוריים הסופיים ותנאים מקובלים נוספים להשלמת העסקה. הרחבת כושר הייצור ב-Stellar Blu מתקדמת היטב והחברה וכבר החלה לספק אנטנות ללקוחותיה. יש לנו ביטחון רב יותר היום כי Stellar Blu תתרום הכנסות שנתיות בסך של 120-150 מיליון דולר ותתרום באופן חיובי לרווחיות שלנו על בסיס Non-GAAP. בנוסף, אנו מעריכים כי ברגע ש-Stellar Blu תעמוד ביעד כושר הייצור שלה במהלך המחצית השנייה של 2025, שיעור רווחיות ה-EBITDA שלה יהיה גבוה מ-10%".