ג'רום פאוול, יו"ר הפדרל ריזרב<br>קרדיט: Federalreserve
ג'רום פאוול, יו"ר הפדרל ריזרב קרדיט: federalreserve

ועדת השוק הפתוח (FOMC) החליטה הערב (ד’) על הורדת הריבית בארה"ב ב-0.5% לרמה של 5.00%-4.75%, וזאת לראשונה מזה 5 שנים. הורדת הריבית בשיעור כה חד באה במפתיע שכן תחזיות השוק היו להורדה של 0.25% אחרי שאינפלציית הליבה באוגוסט היתה מעל לצפי.

יחד עם זאת, האינפלציה הכללית בארה"ב המשיכה במגמת ההתמתנות באוגוסט, ונוכח החשש מסדקים בשוק העבודה, בשלה העת לבצע פעולה אגרסיבית מצד הפד. נזכיר כי האינפלציה בארה"ב ירדה ל-2.5% באוגוסט לעומת 2.9% ביולי. יחד עם זאת, אינפלציית הליבה היתה מעט מעל הצפי וללא שינוי על 3.2% בקצב שנתי.

המהלך הערב מצביע כי הפוקוס של הפד עובר מהאינפלציה לשוק העבודה, כאשר החששות ממיתון שאליו תגלוש הכלכלה האמריקאית עשה את שלו כפי שניתן להבין מהתחזית של חברי הפד.

תרשים הנקודות של חברי וועדת השוק הפתוח מצביע כי תוואי הריבית עודכן משמעותית כלפי מטה. צפי הריבית לשנה הבאה ירד ל-3.4% לעומת 4.1%, והריבית צפויה לרדת עוד 0.5% ל-4.4% עד סוף השנה כך שאפשר לצפות להורדה של 0.25% בשתי הפגישות שנותרו עד סוף השנה.

לטווח הארוך הפד צופה כי הריבית תגיע ליעד של 2.9% כבר בשנת 2026. הפד הוריד את תחזית הצמיחה ל-2024 מ-2.1% ל-2%, וצופה שיעור צמיחה של 2% בכל אחת מהשנים 2027-2025.

תחזית הפד לשוק העבודה מסבירה את ההורדה החדה של הריבית. הפד צופה כי 2024 תסתיים עם שיעור אבטלה של 4.4%, מעל לתחזית קודמת לשיעור של 4%. גם לשנים הבאות הפד צופה כי האבטלה תטפס. ל-2025 הפד צופה שיעור אבטלה של 4.4% (לעומת 4.2% בתחזית קודמת), ול-2026 שיעור של 4.3% (לעומת תחזית קודמת ל-4.1%).

תגובות לכתבה

הוסיפו תגובה

אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר את תנאי השימוש