ישי דוידי, מייסד ומנכל קרן פימי<br>קרדיט: יונתן בלום
ישי דוידי, מייסד ומנכל קרן פימי קרדיט: יונתן בלום

חברת יוניטרוניקס, שבשליטת קרן פימי, דיווחה היום (ה’) על תוצאותיה הכספיות לרבעון הראשון של שנת 2024 המשקפות המשך גידול בהכנסות ושמירה על שיעורי רווחיות גבוהים.

ההכנסות של יוניטרוניקס ברבעון הראשון הסתכמו ל-54.3 מיליון שקל, צמיחה של כ-8% לעומת 50.4 מיליון שקל ברבעון המקביל ב-2023. הצמיחה נובעת בעיקרה מגידול במכירות וכן בעקבות התחזקות הדולר והאירו ביחס לשקל.

הרווח הגולמי ברבעון הראשון הסתכם ב-27.5 מיליון שקל, המשקף רווחיות גולמית של כ-50.6% מסך הכנסות החברה, וגידול של כ-13% בהשוואה לרווח גולמי של 24.4 מיליון שקל, ששיקף רווחיות גולמית של 48.4% מסך הכנסות החברה בתקופה המקבילה ב-2023. השיפור ברווחיות הגולמית נבע בעיקרו מתמהיל לקוחות ומוצרים.

הרווח התפעולי ברבעון הראשון של 2024 הסתכם לסך של כ-13.5 מיליון שקל גידול של כ-16% בהשוואה לרווח תפעולי של 11.6 מיליון שקל ברבעון המקביל. הרווחיות התפעולית ברבעון הראשון של 2024 מהווה כ-25% מסך ההכנסות של החברה.

הרווח הנקי ברבעון הראשון של 2024 מסתכם ב-12 מיליון שקל, גידול של כ-34% בהשוואה לרווח נקי של 9 מיליון שקל ברבעון המקביל. הרווחיות הנקייה מהווה 22% מסך הכנסות החברה ברבעון הראשון של 2024.

דיבידנד החברה מדווחת על חלוקת דיבידנד נוספת בסך 16 מיליון שקל. מאז מאי 2021 החברה הכריזה החברה על דיבידנד בסך מצטבר של כ- 100 מיליון שקל.

החברה ייצרה מזומנים מפעילות שוטפת בהיקף של 17.8 מיליון שקל במהלך הרבעון הראשון של 2024.

ההון עצמי של החברה עומד על 82.3 מיליון שקל, כ-51% מסך המאזן.

לאור השיפור בזמינות ואספקת הרכיבים וליכולת החברה לספק את מוצריה ללקוחותיה במועד, גילוי צבר ההזמנות נכלל בדוחות הרבעון הראשון בפעם האחרונה, והסתכם נכון ל-31 במרץ 2024 על כ-50 מיליון שקל.

עמית הררי, מנכ"ל יוניטרוניקס: "הרבעון הראשון של שנת 2024 משקף פתיחה חזקה של השנה עם תוצאות גבוהות בכל הפרמטרים. הביקושים הגבוהים למוצרי החברה מצד לקוחות קיימים ולקוחות חדשים ממשיכים לבוא לידי ביטוי במכירות, ברווחיות ובתזרים המזומנים החזק. נוסף על הגידול במכירות של הבקרים, גם פעילות ה-motion ממשיכה להוות מנוע צמיחה חשוב לחברה".

תגובות לכתבה

הוסיפו תגובה

אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר את תנאי השימוש