נקסטפרם המפתחת תחליף חלבון טבעוני מבוסס שמרים, ללא הנדסה גנטית (Non-GMO), ורכיבי תזונה נוספים מבוססי שמרים, הודיעה היום (ב’) על השלמת הרצת מערך הייצור בהודו כך שהופק מוצר ProteVin תקין.
ההודעה מגיעה בהמשך לדיווח בתחילת החודש על השלמת השלב הראשון של מערך הייצור המסחרי בהודו של החלבון ProteVin.
סיום ההרצה מאפשר את חידוש האספקה של המוצר ללקוחות בהם זה שהצטרף השנה בספרד. כפי שמסרה עם בזמנו עם הדיווח על הלקוח בספרד בתחילת החודש, החברה "צופה הזמנות נוספות בחודשים הקרובים מלקוחות חדשים והיא פועלת להשיג הזמנות מסחריות במדינות רבות בעולם לרבות ישראל".
בכוונתה של נקסטפרם להרחיב את מערך הייצור כך שבמהלך הרבעון השני של שנת 2024, צפוי לאפשר ייצור בהיקף מכירות שנתי של כ- 4 מיליון דולר. מתקן הפרמנטציה (גידול שמרים) התעשייתי במפעל Kothari Fermentation and Biochem LTD בהודו, יספק למערך הייצור שמרים אשר פותחו על ידי החברה כחומר גלם. בנוסף לייצור של ה-ProteVin, ניתן לייצר גם תמצית שמרים (Yeast Extract) כמוצר נוסף המופק בתהליך.
בועז נוי, מנכ"ל נקסטפרם, "השלמת תהליך ההרצה היא אבן דרך משמעותית עבור החברה, ומאפשרת לנו להגדיל משמעותית את יכולות הייצור שלנו. ProteVin הינו החלבון האלטרנטיבי היחיד בעולם בעל טעם ניטרלי והדומה בערכו התזונתי לחלבון מן החי, ומשכך מעורר הרבה מאוד עניין מצד חברות מזון ותוספי תזונה. אנו נמשיך להרחיב את מערך הייצור כך שצפוי לאפשר לנו להגיע לייצור בהיקף מכירות שנתי של כ-4 מיליון דולר כבר ברבעון השני של שנת 2024."