מנייתה של החברה הישראלית פאגאיה (סימול: PGY) צללה אמש (ה’) מעל 25% בוול סטריט, ובכך רשמה את הירידה החדה ביותר מזה שנה וחצי, ובמחזור הגדול פי 14 מהמחזור הממוצע בשלושת החודשים האחרונים. הטריגר לירידה החדה מיוחס להנפקה משנית שהעלתה חששות כי החברה נמצאת במצוקת מזומנים.
פאגאיה, שפיתחה אלגוריתם מבוסס בינה מלאכותית לחיתום הלוואות צרכניות, גייסה 95 מיליון דולר בהנפקה של 7.5 מיליון מניות לפי מחיר של 12.70 דולר למניה - דיסקאונט של 18% על מחיר המניה ערב ההנפקה של 15.51 דולר. התגובה בשוק לגיוס היתה ירידה חדה למחיר של 11.55 דולרים למניה.
הגיוס של פאגאיה בשוק, ולא מבעלי מניות קיימים, שאילץ את החברה לתת דיסקאונט כה גבוה, הדליק נורה אדומה אצל המשקיעים. בתום 2023 לפאגאיה נותרו מזומנים בהיקף של 186 מיליון דולר, לאחר עלייה של 9.5 מיליון דולר במזומנים שנוצרו מפעילות שוטפת.
פאגאיה הונפקה בנאסד"ק ביוני 2022 בדרך של מיזוג לספאק (SPAC) בשם EJF Acquisiyion. השווי שהוצמד בהנפקה היה 8.5 מיליארד דולר ותוך פחות מחודש נפלה המניה ושווי החברה ירד ל-2 מיליארד דולר בלבד. אלא שאחרי כן המניה טסה מבלי שנמצא הסבר משכנע בשוק, כך שנוצר מצב בו היא הפכה לחברה הישראלית הגדולה בניו יורק בשווי של 20 מיליארד דולר, וזאת בעודה חברה הפסדית. כעת, לאחר שאיבדה רבע משוויה, החברה נסחרת לפי שווי של 722 מיליון דולר.