רן עוז, מנכ"ל קבוצת ישראכרט היוצא<br>קרדיט: יח"צ
רן עוז, מנכ"ל קבוצת ישראכרט היוצא קרדיט: יח"צ

רכבת ההרים שרשמה מניית ישראכרט לאורך הדרך מאז החתימה על מכירתה להראל ועד הקשיים שהערימה רשות ההגבלים העסקיים, מספקת הזדמנות גם לחברת הפניקס להיכנס להשקעה. אחרי שדורי נאוי ניצל את הירידה במניית ישראכרט בצל האיתות השלילי שהגיע השבוע בעל פה מרשות התחרות על התנגדותה למיזוג, הבוקר דיווחה ישראכרט כי גם הפניקס הופכת לבעלת עניין בחברה.

הפניקס רכשה מניות ישראכרט, הפועלת ללא גרעין שליטה, במחיר של 12.16 שקל למניה, הרחוק מ-16.5 ש’ שמשקף המיזוג, שווי חברה של 3.3 מיליארד שקל לישראכרט. ההתנגדות רשות התחרות למיזוג בצל החשש לפגיעה בתחרות בתחום ביטוחי הבריאות שעליו חולשת הראל, לצד המלחמה וחשש למחיקות, הפילו את המניה. למרות הפער בין המחיר בשוק לזה שמגלמת העסקה, הראל לא מצמצה לאורך הדרך והביעה נחישות לסגור את העסקה באותו המחיר. ישראכרט נסחרת כעת לפי שווי שנושק ל-2.5 מיליארד שקל בבורסה, רחוק מזה שמשקפת העסקה.

הנחישות של הראל עשויה להביא את המקרה לבית הדין שכבר הפך החלטה של הרשות בעניין מיזוג בנק אגוד למזרחי טפחות. נראה כי הראל נוטה לערער על ההחלטה הסופית של הרשות, ובשוק מחכים לנימוקים של ועדת המיזוגים להתנגדותה לעסקה בדרך לבית המשפט. הרשות תצטרך להשיב על השאלה, למה מכירת MAX לכלל כן וישראכרט להראל לא. וגם, האם היא לא סומכת על הרגולטור שימנע את מעבר המידע שממנו הרשות כל כך חוששת.

אם המכירה להראל לא תסגר, מנורה מבטחים , המחזיקה בשליטה ב-ERN ואמפא קפיטל, ו הפניקס, המחזיקה בגמא, מחכות מעבר לפינה. חברות הביטוח רוצות חברת אשראי שתהווה עוגן נוכח התלות שלהם בביצועי שוק ההון. נזכיר שמנורה כבר התמודדה מול הראל על רכישת השליטה בישראכרט עם הצעה לרכישת 30% מהמניות לפי שווי של 3.5 מיליארד שקל, אך בסופו של דבר ישראכרט העדיפה את ההצעה של הראל למלוא המניות. בינתיים הראל וישראכרט הלכו יד ביד מעבר למשוכות, כעת ממתינים לאיתות מהראל והרשות.

תגובות לכתבה

הוסיפו תגובה

אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר את תנאי השימוש

  • 1
    למישהו יש אולי עניין בפתיחה לחברה אחרת

    אין הסבר אחר להפליה הזו

    • שחקן
    • 26/01/2024 07:28