קרדיט: יח"צ
קרדיט: יח"צ

קבוצת נקסטקום, העוסקת בתכנון, הקמה ותחזוקה של תשתיות ופתרונות בתחומי התקשורת והאנרגיה המתחדשת, דיווחה על תוצאותיה הכספיות לרבעון השני של שנת 2023, המשקפות צמיחה בשני מגזרי הפעילות של החברה, תקשורת ואנרגיה מתחדשת.

הכנסות החברה ברבעון השני עלו ב-23.5% ל-119.9 מיליון שקל, כתוצאה מגידול בהכנסות מהקמת מערכות סולאריות ומעליית היקפי הפעילות של הנחת סיבים אופטיים ושל התקנות טלוויזיה בכבלים עבור חברות תקשורת.

בחציון הראשון של שנת 2023 הסתכמו ההכנסות בכ218.5 מיליון שקל, קיטון של כ- 3% מהתקופה המקבילה. הקיטון בהכנסות נבע מסיום ביצועם של פרויקטי עמק הבכא ובראשית וכן מדחייה בהתחלות ביצוע של פרויקטים סולאריים. מנגד, נרשם גידול במחזור ההכנסות במגזר תשתיות תקשורת כתוצאה מגידול בביצוע פרויקטים לפרישת סיבים אופטיים עבור חברות תקשורת.

הכנסות מגזר תשתיות התקשורת הסתכמו ברבעון השני של 2023 בכ-67.9 מיליון שקל, לעומת הכנסות של 57.3 מיליון שקל ברבעון המקביל ב-2022. הכנסות מגזר האנרגיה המתחדשת ברבעון השני של 2023 הסתכמו בכ-52.0 מיליון שקל, גידול של כ- 30% בהשוואה להכנסות של 39.8 מיליון שקל ברבעון המקביל ב-2022. הרווחיות הגולמית ברבעון השני של 2023 גדלה והגיעה במגזר תשתיות תקשורת ל-11.4% מסך הכנסות המגזר, בנוסף לגידול ברווחיות הגולמית של מגזר האנרגיה המתחדשת לשיעור של כ- 12.0% ברבעון הנוכחי.

הרווח הנקי ברבעון השני של 2023 הסתכם ל-5.3 מיליון שקל, בהשוואה להפסד של 0.7 מיליון שקל ברבעון המקביל ב-2022. הרווח הנקי בחציון הראשון של השנה הסתכם בכ- 7.8 מיליון שקל, גידול של כ- 235% בהשוואה לתקופה המקבילה אשתקד.

מתחילת השנה דיווחה החברה על ארבע זכיות בתחום האנרגיה המתחדשת בהיקף מצטבר של יותר מ-135 מיליון שקל, כולם להשלמת ביצוע ב-2023 ובתחילת 2024. ההסכמים נחתמו, בין היתר, עם קבוצת דוראל ועם חברת אנרג’יקס. נקסטקום מעניקה, בחלק מההסכמים הנחתמים, גם שירותי תחזוקה שוטפת לפרויקטים בתמורה לסכום שנתי קבוע. בנוסף, זכתה החברה במכרז של החשב הכללי במשרד האוצר לרכישה, אספקה והתקנה של מערכות תקשורת פאסיביות בהיקף הכנסות שנתי ממוצע צפוי של כ-25 מיליון שקל עבור מספר רב של משרדי ממשלה, בתי חולים וגופים ממשלתיים נוספים אחרים, ובהסכם לתקופה של 3 שנים עם אופציה של החשכ"ל להארכה ב-4 שנים נוספות.

תגובות לכתבה

הוסיפו תגובה

אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר את תנאי השימוש