מישורים הודיעה היום על תוצאותיה הכספיות לרבעון השני לשנת 2023. פורטפוליו הנכסים של החברה המשיך להפגין יציבות לצד שיפור בפרמטרים התפעוליים. הכנסות החברה (סולו מורחב ללא סקיילין) ברבעון גדלו בכ-11.3% לכ-37.4 מיליון ש"ח, לעומת כ-33.6 מיליון ש"ח ברבעון המקביל אשתקד.
ה-FFO (סולו מורחב ללא סקיילין) הסתכם ברבעון בכ-12.3 מיליון ש"ח, לעומת כ-11.3 מיליון ש"ח ברבעון המקביל אשתקד, הגידול נובע משיפור בפרמטרים התפעוליים, בשיעורי התפוסה ומעלייה ריאלית בדמי השכירות, אשר קוזז בחלקו בשל עליית הריבית. ה-NOI מנכסים זהים גדל ברבעון בכ-13.3% הסתכם בכ-27.2 מיליון ש"ח.
הפסד המיוחס לבעלי המניות (מאוחד) ברבעוןעל סך כ-19.9 מיליון שקל, לעומת הפסד בסך כ-6.9 מיליון שקל ברבעון המקביל אשתקד. עיקר ההפסד ברבעון מיוחס לירידה בסך כ-11.7 מיליון שקל בשווי נדל"ן להשקעה, לעומת עלייה בשווי הנדל"ן להשקעה בסך כ-6.9 מיליון שקל בסעיף זה ברבעון המקביל אשתקד, וכן להפסד בסך כ-11.4 מיליון שקל בגין שינוי בשווי הוגן של מכשירים פיננסיים המיוחס לפעילות סקייליין, לעומת הפסד בסך כ-5.1 מיליון שקל בסעיף זה ברבעון המקביל אשתקד. ההפסד הכולל של החברה ברבעון (הכולל תרגום של שערי מטבע) הסתכם בכ-5 מיליון שקל, לעומת רווח כולל של כ-68 מיליון שקל ברבעון המקביל אשתקד.
החברה ממשיכה לשמור על איתנות פיננסית הכוללת יתרת מזומנים וני"ע סחירים (סולו מורחב ללא סקיילין) בסך כ-148 מיליון ש"ח וכן יחס חוב פיננסי, נטו ל-Cap, נטו של כ-53% לסוף הרבעון השני 2023. ההון העצמי המיוחס לבעלי המניות גדל לכ-740 מיליון ש"ח ומשקף מחיר של כ-21.3 שקלים למניה, ביחס ל-20.4 ש"ח בסוף דצמבר 2022. היקף הנדל"ן להשקעה והמוחזק למכירה (מאוחד) הסתכם בכ-1.43 מיליארד ש"ח, בדומה לסוף שנת 2022.
אלון וקסמן, מנכ"ל מישורים מסר: "אנחנו מסכמים את הרבעון השני והמחצית הראשונה של 2023 עם המשך שיפור בפרמטרים התפעוליים, זאת למרות סביבה כלכלית מאתגרת, והדבר מעיד לראייתנו על איכות פורטפוליו הנכסים שלנו. בארה"ב אנו מחזיקים במרכזי קניות בתפוסה גבוהה המספקים שירותי יום יום, ובישראל אנו מחזיקים בנכסים יציבים עם שוכרים מגוונים. הפיזור המטבעי והגיאוגרפי של החברה תומך בעוצמת הפורטפוליו של מישורים, במיוחד בימים אלו ואנו ממשיכים לפעול להשבחתו, תוך שמירה על רמות המינוף הקיימות ואיתנות פיננסית גבוהה."
עו"ד אמיר תמרי, יו"ר הדירקטוריון מסר: "אל מול סביבת השוק המאתגרת, הכוללת בין היתר עליית ריבית ואינפלציה, אנו נמצאים כיום עם נכסים בתפוסה טובה בארה"ב ובישראל, כאשר במקביל לפעילות מתמדת לאיתור נכסים לרכישה שהינם בעלי פוטנציאל השבחה, אנו בוחנים תמיד מימוש נכסים קיימים שמיצו את פוטנציאל ההשבחה. חשוב לציין, כי היכולת של החברה שלא לגייס בסביבת הריבית הקיימת כיום הינה לראייתנו נקודת חוזק של החברה".