ערן וולף, לשעבר מנכ"ל מימון ישיר<br>קרדיט: יח"צ
ערן וולף, לשעבר מנכ"ל מימון ישיר קרדיט: יח"צ

מימון ישיר פרסמה הבוקר (ב’) את הדוחות הכספיים לרבעון השני של השנה, מהם עולה כי העלאות הריבית באות לידי ביטוי בכשל של הלוואות שגררו עלייה בשיעור ההוצאה להפסדי אשראי. העלייה בשיעור ההצאה להפסדי אשראי חתכה את הרווח הנקי בחצי.

ברבעון השני של השנה חל גידול מהותי בהיקף הוצאות הפסדי אשראי בשיעור של 250% לעומת הרבעון המקביל אשתקד, בין היתר, בשל עלייה בשיעור הפסדי אשראי לשיעור של כ-4.55% אל מול שיעור של 1.9% בתקופה המקבילה אשתקד. עיקר הגידול בהפסדי אשראי נובע עקב גידול בשיעור ההלוואות שהגיעו לכשל.

בשורה התחתונה הרווח הנקי של מימון ישיר נפל מ-73.9 מיליון שקל ברבעון השני של 2022 ל-35.7 מיליון שקל בלבד ברבעון השני של 2023.

מהצד השני של העלאות הריבית, ההכנסות מריבית וההצמדה למדד תרמו לעלייה של 26% בהכנסות מימון ישיר לעומת הרבעון השני של 2022 ל-228.6 מיליון שקל. מנגד, ההכנסות משיווק הלוואות ומתן ערבויות ירד ב-61^ ל-2.1 מיליון שקל בלבד.

ההכנסות נטו עלו מ-254.77 מיליון שקל ברבעון השני של 2022 ל-258 מיליון שקל ברבעון השני השנה. הרווח התפעולי נחתך מ-120 מיליון שקל ברבעון השני של 2022 ל-55.9 מיליון שקל ברבעון השני של 2023.

תגובות לכתבה

הוסיפו תגובה

אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר את תנאי השימוש

  • 1
    השאלה כמה הם שמרנים ביחס למציאות

    יכול להיות שמכירים בהפסד ברבעון קודם וברבעון הבא יצליחו לגבות חלק מהחובות המסופקים וירשמו רווח אשראי. הכל תלוי במדיניות החשבונאית עד כמה היא שמרנית. ככל שאני מבין אחו חובות מסופקים ולא אבודים
    למעבר להודעה בפורום לחץ כאן

    • ATUK19
    • 21/08/2023 09:51