מנייתה של חברת האוטוטק סיפיה ויז’ן, שנהנתה במהלך הרבעון השני משלל הודעות חיוביות, רושמת כעת ירידה של כ-20% במסחר בתל אביב, וזאת בצל הדוחות הכספיים שפרסמה החברה למחצית הראשונה של 2023.
בחציון הראשון של 2023 סיפיה ויז’ן רשמה קיטון של 16% בהכנסות בעיקר בשל הודעת לקוח מהותי על הפסקת ייצור מודל אחד. בהשוואה לחציון השני של 2022 מדובר בעלייה של 6% בהכנסות שהתכמו ב-2.4 מיליון דולר בלבד לעומת הכנסות של 2.97 מיליון דולר ברבעון הראשון של 2022.
הרווח הגולמי גדל ל-840 אלף דולר במחצית הראשונה השנה לעומת רווח גולמי של 507 אלף דולר במחצית הראשונה של השנה שעברה. העלייה מיוחסת לגידול במכירות רישיונות תוכנה ושירותי פיתוח לצד קיטון במכירת רישיונות תוכנה ביחד עם חומרה שמאופיינות בעלויות גבוהות יותר.
ההפסד התפעולי במחצית הראשונה של שנת 2023 הסתכם בסך של כ-4.9 מיליון דולר, קיטון בהשוואה להפסד תפעולי בסך של כ-6 מיליון דולר בתקופה המקבילה אשתקד אשר נבע בין היתר מקיטון בהוצאות המכירה והשיווק עקב התייעלות, לצד שמירה על אפקטיביות במחלקת המכירות והתפעול.
בשורה התחתונה החברה רשמה הפסד של 5.6 מיליון דולר במחצית הראשונה השנה, לעומת הפסד של 7.3 מיליון דולר במחצית הראשונה של השנה שעברה.
סך המזומנים ושווי מזומנים נכון ל-30 ביוני 2023 הסתכם בכ-10.5 מיליון דולר, בהשוואה למזומנים ושווי מזומנים בסך של כ-16.1 מיליון דולר נכון ל-31 בדצמבר 2022. עיקר הקיטון ביתרת המזומנים ושווי מזומנים בהשוואה ליום 31 בדצמבר 2022 נובע מתזרים שלילי ששימש לפעילות שוטפת בסך של 4.3 מיליון דולר, תזרים שלילי מפעילות השקעה של 17 אלפי דולר ותזרים שלילי מפעילות מימון של 750 אלף דולר.
יהודה הולצמן, מנכ"ל החברה, מסר: ״סיפיה מובילה מהפכה בעולם ניטור הנהג ופנים הרכב. אני גאה לדווח על עלייה של 6% בהכנסות החברה ביחס למחצית הקודמת ועל זינוק של 66% ברווח הגולמי ביחס לאשתקד. אנשינו עושים לילות כימים להרחבת פעילותנו מול לקוחות tier 1 ו-OEM תוך שמירה על קופת החברה ועל יעדיה האסטרטגים של החברה. בהסתכלות עולמית, ניכר כי הרגולטורים פועלים במרץ לאסדר את ניטור סביבת הנהג כמנוע אקסופננציאלי למניעת תאונות דרכים ולמניעת רשלנות בציי רכב מסחריים, וסיפיה פועלת למצב עצמה כראש-החץ במאמץ זה״.