קרדיט: קבוצת הפניקס
קרדיט: קבוצת הפניקס

ההשפעה של העלאות הריבית ממשיכה לתת אותותיה על השוק כאשר חברת הפניקס סוגרת את קרן האשראי הצרכני שלה Value P2P לנוכח תנאי המאקרו הכלכליים. דירקטוריון הפניקס החליט על סגירת ווליו P2P דולרית והפניקס ווליו P2P שקלית בצל עלייה בפידיונות בעוד הריבית הגבוה מציעה אלטרנטיבה ראויה לעומת התשואה של הקרן.

החברה החליטה לסיים את הפעילות של הקרן כאשר תהליך השלמת מימוש הנכסים ייערך לכל היותר למשך 5 שנים. הקרן תפסיק לבצע השקעות ברכישת הלוואות חדשות ותפעל לחלק את הכסף למשקיעים, ולהערכתה בתום התקופה 85% מהנכסים ימומשו.

הקרן הזהירה מפני מימוש מיידי של ההשקעות שכן מימוש מזורז עלול להוביל להפסדים משמעותיים עבור המבקשים לבצע פידיון מהיר. עיקר הפידיונות מגיע מהקרן אמריקאית שהוקמה ב-2017 בימי הכסף הזול אז חיפשו המשקיעים לגוון את ההשקעות שלהם. מתחילת השנה עמדה תשואת הקרן האמריקאית ב-0.38%, ולעומת הריבית האטרקטיבית שמציעים הפיקדונות אפשר להבין מדוע הקרן נסגרת.

הקרן, שניהלה נכסים בהיקף של 246 מיליון דולר, קמה ב-2017 והתשואה הממוצעת עמדה על 5.5% לשנה. בשיא הלחץ נרשמו בקשות לפידיון בשיא של 55 מיליון דולר.

תגובות לכתבה

הוסיפו תגובה

אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר את תנאי השימוש

  • 1
    משהו מריח לא טוב בסיפור הזה.

    משהו מריח לא טוב בסיפור הזה. אני חושב שכל המשקיעים צריכים להתאחד ולבדוק מה בדיוק קורה. אנא, הכנסו לקבוצת משקיעים בפניקס P2P https://chat.whatsapp.com/KYcvCYK7HAx99pwddvcNyw

    • אמיר י
    • 02/08/2023 21:24