מנייתה של ביו דבש זינקה בימים האחרונים בפראות מבלי שנראה הסבר הגיוני לעין. אלא שהבוקר (ד’) מתברר כי החברה התקשה במזכר הבנות עם חברת וילק למכירת מניות החברה הבת ביו דבש טכנולוגיות המחוזקת בבעלותה המלאה.

לפי מזכר ההבנות וילק תרכוש את מלוא הון המניות של ביו דבש באמצעות עסקת החלפת מניות כך שביו דבש תהפוך לחברה בת בבעלותה של וילק, וזאת תמואת הקצאת מניות של וילק ביחס החלפה שייקבע בהתאם לממוצע שווי השוק של וילק ושל ביו דבש בבורסה בחודש האחרון שקדם למזכר ההבנות. כעת ברור למי יש אינטרס שהשווי של מניית ביו דבש יעלה.

ובימינו אנו אין יושב ראש לרשות ניירות ערך שיחליף את ענת גואטה שסיימה את תפקידה, מה שמעלה תהיות בנוגע להתרופפות המשמעת של השחקנים בשוק.

במרץ האחרון התפטר מנכ"ל ביו דבש אופיר דבש, שהקיםאת החברה יחד עם אחותו ד"ר אפרת דבש ויזמים נוספים מתחום הפוד טק. לאחר הזינוק הפראי השבוע ביו דבש נסחרת לפי שווי חברה של 48 מיליון שקל, מה שלא מכפר על מחיקת הערך שרשמה מאז שהונפקה של עשרות אחוזים.

תגובות לכתבה

הוסיפו תגובה

אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר את תנאי השימוש

  • 8
    עדי צים מזמבר שנים

    משקיעים ביותר דבש. גועל נפש. חי בסביון ומדלל בלי בושה משקיעים קטנים. איפה הרשות ???

    • זהירות עקיצה ללא פיקוח
    • 22/01/2024 13:45
  • 7
    שווה לפחות 600.

    עדי צים זימבר את המשקיעים קשה.

    • ביודבש
    • 26/07/2023 23:01
  • 5
    זה ככה מהרגע הראשון

    התנהגות קבועה של עליות , לאחר מכן הודעות ובסוף מימושים. במקום להתעסק בחלב הם מתעסקים לכאורה בקומבינות . מימוש אופציה,דילולים, שיחרור מניות חסומוות, הנפקות וזה רק חלק מרשימה ארוכה לאורך השנתיים האחרונים שקראו עם המניה הזאת כל פעם מחדש
    למעבר להודעה בפורום לחץ כאן

    • אופק80
    • 26/07/2023 16:23
  • 4
    בעלי עניין משותפים בשתי החברות

    חמור מאוד שמניה אחת טסה והשניה מונעים ממנה לעלות מחייב חקירה אני מחזיק וילק ומתכוון להתנגד לעיסקה
    למעבר להודעה בפורום לחץ כאן

    • נירז
    • 26/07/2023 12:49
  • 2
    ממש להקת "חלב ודבש".

    קבלו צפי - כמו הלהקה המקורית יהיו הרבה הודעות על זכיה בתחרויות , כמו ב1979. תקוו שההכנסות לא יהיו כמו של הלהקה אלא הרבה יותר. אני מאמין ברשות לני"ע. הם יכולים לדעת מי קנה ומי מרוויח מהקניה. ומעל הרשות יש את בעלי וילק שיכולים לא לאשר את המיזוג אם חושבים שעשו להם מניפולציה. לגבי היו"ר - שר האוצר בחר חסיד גור לתפקיד. עורך הדין שזכה להמלצות של משפטנים רציניים ביותר כמו אמי פלמור , רז נזרי ואחרים. חלקם אנרכיסטים ובכל זאת השר קיבל המלצתם. אבל היועץ המשפטי של האוצר - מסכל כרגע המינוי. חבל שבוטלה עילת הסבירות ואז היה אפשר לפנות לבג"ץ ולומר שהיועץ המשפטי של האוצר נותן חוות דעת לא סבירה בעליל הסותרת משפטנים בכירים וגדולים ממנו. ההתנגדות הזו לא עושה טוב למחאה.
    למעבר להודעה בפורום לחץ כאן

    • ATUK19
    • 26/07/2023 11:53