חברת באבלס דיווחה הבוקר (ג’) כי צחי פריד, דירקטור, סמנכ"ל טכנולוגיות ומנכ"ל החברה הנכדה הפסיק להעמיד שירותים לחברה במסגגרת תפקידו כסמנכ"ל טכנולוגיות וכמנכ"ל החברה הנכדה באופן חד צדדי "וזאת בנוסף להתנהלות לא תקינה מול החברה", כך לפי ההודעה.
באבלס הודיעה כי "לנוכח התנהלות זו של מר פריד, וועדת בדיקה בלתי תלויה שמונתה על ידי דירקטוריון החברה, החלה לבחון את התנהלותו של מר פריד בהיבטים שונים הנוגעים, בין היתר, לחובותיו והתחייבויותיו כנושא משרה בעניינים הקשורים לחובת סודיות, אי תחרות, שידול עובדים ואי סדרים נוספים לרבות חובות שלו לחברה ונושאים נוספים הקשורים בהתנהלותו. החברה תפעל לשמור על זכויותיה ותנקוט בכל הצעדים המשפטים העומדים לרשותה ככל ויתברר כי הופרו התחייבויותיו".
באבלס שהונפקה בשנת 2022 בבורסה בתל אביב, נסחרת בבורסה לפי שווי חברה של כ-30 מיליון שקל בלבד. החברה עוסקת ביבוא מותגי פרימדיום לילדים, ומחזיקה בפלטפורמה טכנולוגית וכלים דיגיטליים לשיווק מקוון של מותגי פרמיום לילדים וכן למבוגרים. במסגרת פעילות הילדים באבלס הינה יבואן רשמי של מותגים כגון:HUGO BOSS, KENZO, REPLAY, Timberland , וכן בעלת רשת של 17 חנויות פיזיות במודל זכיינות וכ-80 נקודות מכירה בסיטונאות.
מטעמו של צחי פריד נמסר: "אני מברך את שותפיי לחברה חיים נחום ויודי לזר על הקמת ועדת הבדיקה הבלתי תלויה. ההודעה שהוציאה החברה לבורסה אמנם נטולת כל בסיס עובדתי ונמסרה, אולי אף בזדון בעיתוי חריג במיוחד, אולם היא חיונית ואני מברך עליה. אעביר לוועדה, לרשות לניירות ערך ולציבור הרחב בשקיפות מלאה את החומרים הענפים שברשותי. אין כאור השמש כדי לחטא את שדורש חיטוי. זאת גם הזדמנות להודות שוב לכלל החברים והעובדים בבאבלס על תקופה משותפת, שהסתיימה לצערי ושלא בטובתי בפיטורין חד צדדיים, לפני מספר חודשים".