השלד קנזון יוצק לתוכו פעילות בהיקף משמעותי בתחום ניהול קרנות ההשקעה בנדל"ן. קנזון, בהנהלת אבישי פישמן (מנכ"ל) ושי זהר (יו"ר) דיווחה היום, כי היא חתמה על הסכם מחייב, כפוף לתנאים מתלים, עם בעליה של חברת אולדר קפיטל האמריקאית (Aulder Capital), על פיו סוכם שבעליה של אולדר קפיטל יעבירו 100% מפעילותם העסקית לתוך קנזון, ובתמורה תקצה להם קנזון מניות.
על פי תנאי העיסקה, יוקצו לבעלי אולדר מניות שיהוו כ-73% ממניות קנזון, וכן כתבי אופציה למימוש במחיר ההקצאה המהווים כ-5% ממניות החברה.
אולדר קפיטל הינה חברה שהוקמה בשנת 2012, ושמשרדיה הראשיים ממוקמים בניו-יורק. לחברה כ-100 עובדים אשר מרביתם בארה"ב. פעילות החברה כוללת רכישה, השבחה, ניהול ומכירה של מתחמים להשכרה למגורים (מולטי פאמלי), פרויקטים יזמיים לבנייה, פרויקטי מלונאות (Hospitality) ושותפות בפרויקטי PPP בארצות הברית ואירופה. החברה יוזמת, מנהלת, משביחה ומתפעלת את פרויקטי הנדל"ן אותה היא מקדמת בעצמה. הכנסות החברה כוללות דמי ייזום, דמי ניהול, רווחים מהשקעה בפרויקטים (הון חברה המושקע בפרויקטים) ודמי הצלחה מהרווחים בפרויקטים.
מאז הקמתה, ניהלה החברה 4,500 יחידות בהיקף כספי מצטבר של 900 מיליון דולר ומימשה נכסים בהיקף של 317 מיליון דולר בתשואה שנתית ממוצעת של 18.3%. בשנת 2022 הכנסות החברה מפעילות שוטפת עמדו על כ-7 מיליון דולר, ובתוספת ההכנסות ממכירת נכסים, הכנסות החברה הגיעו לכ-12 מיליון דולר, הרווח התפעולי הסתכם ב-1.7 מיליון דולר והרווח הנקי הסתכם ב-4.78 מיליון דולר. קנזון מציינת, כי בשנת 2022 ניהלה אולדר נכסים בהיקף של 403 מיליון דולר (עלות היסטורית).
הדו"חות הכספיים של החברה עד כה ערוכים בהתאם ל- US GAAP וטרם עברו התאמה ל- IFRS, ועל כן הנכסים מוצגים לפי עלות היסטורית ולא לפי שווי. הצגת הנכסים בערך שוק, צפויה להציף לחברה רווחים משיערוך ולהגדיל את ההון העצמי. להערכת החברה, בשנת 2022, הצגת הנכסים בשווי שוק ואיחוד עם החברה הקשורה, היו תורמים מעל ל-7 מיליון דולר להון העצמי.
אולדר קפיטל השלימה בחודשים האחרונים היתרי בניה למספר פרויקטים בבעלותה וכן השלימה סגירה פיננסית בפרויקט ג’ייקוב ריס (PPP). הפרויקט, בהיקף 70 מיליון דולר, משמש כחוף ים של העיר ניו יורק בארה"ב. החברה משפצת את המבנים ההיסטוריים הקיימים המתחם לשימוש של מסעדות, בארים, מלון ואזור להופעות. בנוסף, החברה השלימה הוצאת היתר עקרוני לבניית מגדל מגורים של 46 קומות במרכז סיאטל שבמדינת וושינגטון בארה"ב.
הקרנות ותאגידי ההשקעה שמנהלת אולדר מבצעים לרוב עיסקאות בנכסים המוגדרים כ-Class B, כאשר היקף כל עיסקת רכישה נע בין 15 ל-50 מיליון דולר, ותקופת ההחזקה של כל נכס עד להשבחתו ומימושו אורכת לרוב בין 2 ל-5 שנים. בנוסף להשקעות של הקרנות והתאגידים המנוהלים בנכסים עצמם, מנהלת אולדר לעיתים גם עיסקאות של הקצאת חוב לבעלי נכסים תמורת ריבית וזכויות בנכסים.
יו"ר אולדר הוא יונה במברגר, העובד בחברה מאז הקמתה, והמנכ"לים המשותפים שלה הם אמיר חלדי וצבי חלמיש, שכיהן בעברו כ-15 שנים בשורה של תפקידים בכירים במשרד האוצר, לרבות סגן החשב הכללי וראש המשלחת הכלכלית בארה"ב.