קרדיט: depositphotos / NeydtStock
קרדיט: depositphotos / NeydtStock

כרמל קורפ דיווחה בסוף השבוע האחרון כי חתמה על מזכר הבנות עם יצרנית הבירה הגדולה בעולם, אנהאוזר־בוש (InBev Busch-Anheuser) להפצה בישראל של המותגים קורונה, הוגרדן, סטלה ארטואה ולף.

כרמל קורפ רואה ביקוש גובר לבירות פרימיום ובמקביל בוחנת שיתופי פעולה נוספים לשיווק והפצה של בירות ומוצרים נוספים בשוק הקר על בסיס פלטפורמת ההפצה של החברה. אנהאוזר־בוש נחשב לתאגיד הבירה מס’ 1 בעולם עם מכירות של 58 מיליארד דולר ב-2021, עם יותר מ-200 מבשלות, יותר מ-500 מותגים ו-169 אלף עובדים. ל-InBev נתח שוק עולמי של 32%.

למותגים של אנהאוזר־בוש, שאותם כרמל רוצה להפיץ בישראל, יש נתח שוק פיננסי של מעל 20%, כך מעריכה כרמל על פי נתוני סטורנקסט.

כרמל קורפ נסחרת בבורסה לפי שווי חברה של 436 מיליון שקל. לחברה שלושה תחומי פעילות: ייצור יין, משקאות קלים דרך אחזקותיה ביפאורה (30%), ומגזר הסחר שכולל בירות, אלכוהול ומוצרי יין שאינם מיוצרים על ידי החברה. כעת כרמל מבקשת להתרחב בשוק הבירות שנחשב עד כה ללא מהותי עבורה.

את הרבעון הראשון של השנה סיימה כרמל עם רווח של 14.7 מיליון שקל לעומת קווח של 9.8 מיליון שקל ברבעון המקביל, וזאת בין היתר הודות לעלייה של 26% במכירות ל-109 מיליון שקל, ברקע עיתוי חג הפסח וגם כתוצאה מגידול נתח השוק. הרווח התפעולי הסתכם ברבעון הראשון ב-17.5 מיליון שקל, המהווים 16% מהמכירות נטו, לעומת רווח תפעולי של 10 מיליון שקל ברבעון המקביל ב-2022.

תגובות לכתבה

הוסיפו תגובה

אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר את תנאי השימוש