שר האוצר בצלאל סמוטריץ׳ הודיע היום (ב׳) כי החליט על מינויו של עורך הדין יוסף (ספי) זינגר לתפקיד יו"ר הרשות לניירות ערך. המינוי כפוף לאישור ועדת גילאור.
זינגר (44) מכהן כשותף במחלקת חברות וניירות ערך במשרד הרצוג פוקס נאמן. בשנת 2011 החל לעבוד כעורך דין במשרד המשפטים וכיהן שם במגוון רחב של תפקידים במחלקת ייעוץ וחקיקה תחת המשנה ליועץ המשפטי דאז, עורך הדין אבי ליכט.
בשוק עולה טענה מדוע לתפקיד הרשות ממונה אדם עם ניסיון תיאורטי בלבד וחסר ניסיון ניהול של ארגונים גדולים. זינגר מכיר את השוק בעיקר מהצד התיאורטי. הוא היה אחראי על תחום חדלות הפירעון והיה שותף להסדרת תחום האיגוח, הסדרת חלק המדינה בוועדות ששינסקי ומתווה הגז (ויש מי שיגד שמדובר בלעד לרש), הסדרת תחום האשראי החוץ בנקאי והוועדה לבחינת הסדרי החוב בישראל.
בשנת 2018 הצטרף למשרד הרצוג פוקס נאמן כשותף במחלקת חברות וניירות ערך. במסגרת זו ליווה וייעץ לחברות ישראליות ורב לאומיות במגוון רחב של תחומים ובסוגיות מורכבות בדיני חברות וניירות ערך, ובין היתר טיפל במכירת גרעין השליטה של חברת פרטנר, הסדר החוב בקבוצת איי.די.בי, עסקות בינ"ל מורכבות וחוצות גבולות, מימון הפרטת נמל חיפה, עסקאות מסוג מרג’ין (Margin), עסקאות איגוח ועוד.
סמוטריץ’ אמר: "משרד האוצר יוביל בתקופה הקרובה תהליכי עומק בכלכלה הישראלית שמטרתם להזניק את הכלכלה ולנהל מאבק נחוש בסוגיית יוקר המחיה. ספי יצטרף כשותף בהנהלת משרד האוצר ויביא אל השולחן את נקודת המבט של שכלול שוק ההון, פיתוח מכשירים פיננסיים חדשים לתמיכה בענפי המשק השונים, העצמת הבורסה, צמצום והאחדת רגולציה, ועוד".