חברת על-בד שנקלעה למשבר מדווחת הבוקר (ה’) על האור בקצה המנהרה ומעבר לרווח ברבעון הראשון של 2023, וזאת על רקע יישום תוכנית הפעולה לחיזוק האיתנות הפיננסית של החברה לצד שיפור תנאי הסחר.
בשורה העליונה, ההכנסות עלו ב-16.5% לעומת הרבעון המקביל אשתקד ל-413.3 מיליון שקל ברבעון הראשון של 2023. העלייה מיוחסת לגידול בהכנסות ובכמות היחידות הנמכרות בשני מגזרי הפעילות ועלייה בשערי היורו והדולר מול השקל. הגידול בהכנסות נבע מגידול אורגני במכירות מגבונים אירופה וההיגיינה הנשית בארה"ב.
הרווח הגולמי ברבעון הראשון של 2023 הסתכם ב-77.8 מיליון שקל, גידול של 14.6% בהשוואה לרווח גולמי של 67.8 מיליון שקל ברבעון המקביל. הגידול ברווח הגולמי נובע מגידול בהיקף המכירות ושיפור ברווחיות בתחום פעילות ההיגיינה הנשית.
הרווח התפעולי לפני הוצאות אחרות הסתכם ברבעון הראשון של 2023 ברווח של 17.6 מיליון שקל, בהשוואה לרווח של 15.2 מיליון שקל ברבעון המקביל, וגבוה ב-49% בהשוואה לרווח השנתי בשנת 2022 כולה. שיעור הרווח התפעולי ברבעון הראשון של 2023 הינו 4.3% מסך ההכנסות.
ה-EBITDA מפעילות נמשכת הסתכם ברבעון הראשון של 2023 ב-38.3 מיליון שקל, בהשוואה ל-36.1 מיליון שקל ברבעון המקביל. השיפור ב-EBITDA הושפע, בין היתר, מירידה בעלויות מחירי חומרי הגלם והלוגיסטיקה, מגידול בתפוקות הייצור ומעליית מחירי המכירה בעיקר בתחום ההיגיינה הנשית.
בשורה התחתונה, הרווח הנקי ברבעון הראשון של 2023 הסתכם ב-1.4 מיליון שקל בהשוואה להפסד של 2.6 מיליון שקל ברבעון המקביל. הרווח הנקי מפעילות נמשכת הסתכם ב-7 מיליון שקל.
החברה ייצרה מזומנים ברבעון הראשון של 2023 בהיקף של 34 מיליון שקל.
הירידה בעלויות הלוגיסטיות, התחזקות היורו והדולר לעומת השקל והתאמה חלקית של מחירי המכירה ללקוחות תורמים לשיפור בתוצאות פעילות המגבונים הלחים ופעילות הטמפונים
על בד התמקדה במסגרת התוכנית בשווקי היעד המרכזיים באירופה ובארה"ב, מכרה נכסים שאינם תואמים את המיקוד העסקי לשיפור תזרים המזומנים - כמו מכירת פעילות מגזר מגבונים בארה"ב, ומכירה ושכירות מחדש בעלבד ארה"ב.
החברה המשיכה בביצוע מהלכי התייעלות והתאמת מחירי מכירה לעלויות תוך קבלת הקלות באמות המידה מהמערכת הבנקאית והעברת פעילות האריזה לירדן.
המנכ"ל יעקב חן אמר: "בחודשים האחרונים התחלנו ביישום אסטרטגיית הצמיחה החדשה של עלבד, המתבססת על מיקוד עסקי וחתירה מהירה לרווחיות. אני שמח שתוצאות הרבעון הראשון של 2023 משקפות זאת עם החזרת החברה לפסי צמיחה ולרווח נקי. בשני מגזרי הפעילות, הן בתחום המגבונים הלחים באירופה והן בתחום מוצרי ההיגיינה הנשית בארה"ב, החברה נהנית מביקושים ערים ומצליחה למכור בהיקפים גבוהים יותר מאשר בתוכניות העבודה הפנימיות.
"עלבד חוזרת ומתבססת על צמיחה אורגנית ומצליחה למנף את קשריה העסקיים עם לקוחות ואת מיצובה העסקי והתחרותי הגבוה לטובת ניהול טוב יותר של מחירי המכירה. לצד זאת, עלבד משנעת למעלה מ-1,000 מכולות בשנה, והירידה המתמשכת בעלויות הלוגיסטיקה וההובלה הימית תאפשר שיפור נוסף ברווחיות. אנו צופים כי מגמות אלו יסייעו לנו בשנת 2023 ובהתאמה גם השיפור ברווחיות הקבוצה. על רקע התוצאות הכספיות המשופרות אנו פועלים לחיזוק מאזן החברה כך שיבטיח הגדלת מסגרות האשראי בעיקר לטובת מיחזור החובות מצד התאגידים הבנקאיים והמשך ההשקעה בדימונה.
"בהסתכלות קדימה, עלבד ביססה את מעמדה המוביל בתחום מוצרי ההיגיינה הנשית בשוק הרשתות בארה"ב ומצליחה למנף את מערכי הייצור המקומי באירופה ואת הסינרגיות בפעילותה לטובת המשך חיזוק מעמדה בשוק המגבונים הלחים. אנו פועלים, במקביל, להאצת כניסתנו לתחום מוצרים ידידותיים לסביבה, כחלק מהשינויים הרגולטוריים באירופה בתחום הבדים הירוקים, ומצפים כי כבר ברבעון הרביעי השנה נשלים את הקמת קו הייצור החדש בדימונה, בו יושקעו כ-200 מיליון שקל", אמר חן.