קרדיט: פלאש 90
קרדיט: פלאש 90

שבוע לא פשוט עבר על שוק המניות בת"א אלא אם אתם נמנים על משקיעי סקטור הגז ונפט שרשם את אחד השבועות הטובים השנה על רקע הצעת הרכש החלקית לחברת ניו-מד אנרג’י אשר השליטה עליה שייכת לדלק קבוצה.

מניות האנרגיה המריאו בעקבות הצעת הרכש החלקית (50%) לחברת ניו-מד אנרג’י ע"י בריטיש פטרוליום וחברת אנרגיה מאבו דאבי בפרמיה של עשרות אחוזים על מחיר השוק. יתר השוק הגיב לסיום עונת הדוחות ולמצב החברתי פוליטי בישראל שהגיע לנקודת רתיחה עם השבתת המשק והסקטור הפרטי ליום אחד, מהלך משולב שלא היה כמוהו בישראל. למרות נאום מפייס של ראש הממשלה וחזר מהירה לשגרה מצד המשק, שוק המניות לא אוהב את המציאות והגיב בירידות שערים בעיקר במדדים המובילים ובמניות הליבה שמרכיבות אותם ומשקלן גבוה, בנקים ונדל"ן. הרבעון הראשון של 2023 היה אחד שהמשקיעים ירצו לשכוח עם תשואות שליליות במרבית מדדים המניות פרט למניות האנרגיה שסגרו את הפער בשבוע האחרון של הרבעון.

שבוע המסחר בת"א ננעל בירידות שערים במדדים המובילים, ת"א 35 ות"א 125 ירדו ב-2.27% ו-2.87% בהתאמה.

בארה"ב ואירופה משבר הבנקים נשכח לעת עתה לאחר הזרמה מהירה של כסף מהבנק המרכזי בארה"ב ששוב הוכיח שהוא יודע להגיב מהר ובעיקר חשש מתגובת שרשרת. מניות הבנקים האזוריים ממשיכים לרכז מחזורי מסחר גדולים בשל התנודתיות ונסחרים סמוך לנמוכים האחרונים. ההזרמות של הבנק המרכזי הביאו את השוק לסוג של ביטחון כשמניות הטכנולוגיה, בעיקר הגדולות מושכות את הנאסד"ק מעלה ולתיקון של מעל 20% מהשפלים האחרונים, ועל הנייר חזרה לשוק שורי. השוק רואה את סיום סייקל הריבית עם העלאה אחרונה של 25 נ"ב וגם זה בסיכוי שנמוך מ- 100%. סביר מאוד שנראה עוד שינויים בסיכויי הריבית בהתאם לנתוני שיתפרסמו, דו"ח התעסוקה לחודש מרץ ומדד המחירים לצרכן וליצרן.

מהמניות הבולטות השבוע במדד ת"א 125 נציין את ניו-מד אנרג’י יה"ש, אפולו פאוור ורציו יה"ש אשר עלו 49.1%, 33.8% ו-19.6% בהתאמה. בלטו בירידות מניות פרטנר, נטו מילינדה והכשרת הישוב אשר השילו מערכן 17.6%, 14.9% ו-10.5% בהתאמה.

מכלל מניות השוק נציין את אפיטומי מדיקל, טריא ואראסאל אשר עלו 29%, 23.7% ו-22.9% בהתאמה. מנגד מניות ברנמילר, בליץ וחממה סחר השילו מערכן 31.8%, 30.4% ו-29.7% בהתאמה.

בסיכום שבועי מדד ת"א 35 ירד ב-2.27%, מדד ת"א 90 ירד ב-4.69%, מדד הבנקים קרס ב-8.03%, מדד הנדל"ן ירד ב-5.58%, מדד הנפט וגז עלה ב-15.26% ומדד הביומד עלה ב-0.28%. בשוק המט"ח הדולר נותן השבוע כמעט ללא שינוי ובשישי נסחר ברמה של 3.6170 שקל לדולר.

מדד המעו"ף – תחזית טכנית – מדד ת"א 35 סגר את שבוע המסחר בירידה של 2.27% וננעל ברמה של 1,739.11 נקודות. שבוע המסחר נפתח בירידות שערים אך ורק על רקע המצב החברתי פוליטי במדינת ישראל ועל רקע נאומו של שר הביטחון יואב גלנט שבתחילה הפיח תקווה אך התגובה לפיטוריו ע"י ראש הממשלה הוציא עשרות אלפים לרחובות באחת מהמחאות הספונטניות העוצמתיות שנראו במדינה שהחלו באמצע הלילה ועד לאור הבוקר.

השוק ניסה לצאת קדימה אך זרם של מוכרים ולחץ כלפי מטה נועל שבוע שלילי בשוק, כשטכנית לא קורה בו דבר. התמיכה המהותית של השוק קיימת סביב הנמוכים האחרונים – 1,690-1,700 נקודות. ניתן לומר שיש אזור תמיכה נוסף מעל סביב אזור של 1,725/35 נקודות. התנגודת קרובה קיימת בגבוהים האחרונים 1,788/91 ועד לאזור של 1,800 נקודות שלמרות שלא נראה השבוע מהווה סוג של חסם טכני ופסיכולוגי בעיקר. בשיגעון ובתנודתיות הקיימת קשה להתנבא מה יקרה וכמו תמיד יציאה מהטווח תסמן את הכיוון. אם אפשר ללכת לסטטיסטיקה לרוב רבעונים אוהבים להיפתח במומנט חיובי ולכן אחרי שהשוק נסחר בתשואת חסר ביחס לחו"ל אפשר לקבל הטיה לכיוון עליות שערים מאשר לירידות.

שקל-דולר – שבוע סוער עבר על הדולר עם נר משוגע של 12-13 אגורות ביום שני האחרון על רקע הטירוף בשוק בנובעת ממניעים פוליטיים חברתיים. למרות תנודתיות של שוק המניות הדולר עוד ירד עד לאזור הנמוכים האחרונים סביב 3.55 ואף סגר מתחת ליום אחד לא לפני שהוא רושם התאוששות ב 3 ימי המסחר האחרונים וחוזר לאמצע הטווח של החודש וקצת האחרונים. התנגדות קיימת בכל האזור של 3.69-3.71 דולר לשקל. תמיכה מהותית סביב 3.54/5 דולר לשקל.

מדד ה-DAX הגרמני – מדד הדקס חזר השבוע מעל אזור של 15,250/300 נקודות אותה ציינתי בשבוע שעבר והוא כבר נושק לשיא השנתי נכון ליום שישי בפתיחת המסחר. אזור התנגדות קיים סביב 15,650/700נקודות ומעליו המדד ישאף לשיא כל הזמנים מסוף 2021 תחילת 2022. הנחה לטווח קצר כל עוד השוק מעל 15,200 הוא מוגדר חיובי, מתחת עושים חשיבה מחודשת.

מדד ה-S&P500 – המדד חוזר בימים האחרונים לאזור של ההתנגדות אותו ציינתי מ- 4,040 עד ל- 4,100 נקודות. מחזורי המסחר במדד יורדים לתוך עליות השערים, לא דבר שאמור להדאיג אלא יש לשים אליו לב בשלב זה. טכנית, לא קרה הרבה במדד החודש וגם התנודתיות שלו יורדת גם בגרף היומי וגם במסחר התוך יומי שהוא סטטי לרוב (יכול להסביר את הירידה במחזור המסחר הכללי – חוסר בתנודתיות שמוריד את כוח ההשתתפות של הפעילים בשוק בניהם אלגו ועוד). המקרה מזכיר מאוד את תקופת ההרחבות הכמותיות בהתנהגות, השאלה כמה עוד הרחבות יצטרכו הבנקים בעקבות המשברון שפקד אותם. אזכיר את אזור התמיכה המהותי של השוק שנמצא סביב 3,800 נקודות, שפל עולה אחרון ותמיכה קרובה קיימת סביב 3,950 ומתחת 3,900 נקודות.

ביטקוין – הביטקוין ניסה לצאת בחמישי קדימה וקבל גג סביב 29 אלף דולר לביטקוין כשהוא חוזר לטווח של השבועות האחרונים בין 26.5 אלף דולר לביטקוין לגבוהים האחרונים. התנועה האחרונה שורית מאוד ורק פותחת מרווח עולה כלפי מעלה, אולם ה"כיבוי" אתמול בתנועה יכול להדליק סוג של נורה אדומה. יחד עם זאת, כל עוד התנועה נשמרת בתוך הטווח רצוי להמתין ליציאה ברורה להמשך מהלך או היפוך.

ניתוח מניות

דלק קבוצה (1084128) - מניות החברה נסחרות במדד ת"א 35 . המניה זינקה קדימה השבוע בעקבות הצעת הרכש לחברת ניו-מד בבעלותה. מבחינה טכנית היציאה קדימה מעל 38,000 נקודות סופר חיובית ויכולה לפתוח המשכיות. תמיכה קרובה פתח פער המחירים סביב 37,500, כל עוד המניה שומרת מעל רמה זו היא חיובית בטווח הקצר. אזור התנגדות קיים סביב 42,000-43,000 נקודות.

שיכוי ובינוי (1081942) - מניות החברה נסחרות במדד ת"א 35 . חשוב לציין שהמניה למרות ירידות השערים אינה מעניינת בשלב זה, למרות סיכוי לתיקון טכני (זה תמיד נכון למניות שצונחות חזק בפרק זמן קצר). בגרף השבועי ניתן לראות איך בראייה ארוכה אפשר להימנע מעוגמת נפש בהשקעות כשהקושי יהיה תמיד בהבנה שצריך למכור כדי לשמור על הרווח או לחתוך הפסד כי יש שינוי דרמתי במחיר. בשיכון ובנוי השינו הגיע בירידה השבועית מתחת ל 1,800 נקודות. לאחר תנועה הצידה של שנה וחצי שבדיעבד התבררה כהפצה. שינו המשכי הגיע בשבירה של התנועה הצידית הנוספת שחצי השני של 2022 סביב 1,300 נקודות.

דלק רכב (829010) - מניות החברה נסחרות במדד ת"א 90. המניה נהנתה מגל עולה רב שנתי והייתה חזקה מהשוק עד לרבעון האחרון בו החליטה להחזיר את כל המהלך העולה של שנת 2022 מ- 3,200 לגבוהים מעל 5,400 נקודות. כשמניה מחזירה את כל המהלך זה אומר שנגמר וההנחה הטכנית היא שכל עליה או תיקון עולה יהיה לטובת לצאת החוצה לאחר סייקל עולה רב שנתי. אזור התנגדות קיים סביב 3,800 נקודות והתמיכה סביב 3,200 נקודות.

אלביט מערכות (1081124) - מניות החברה נסחרות במדד ת"א 35 . המניה רשמה שבוע מסחר שלילי, אולם רשמה היפוך ביום המסחר האחרון מעל אזור התמיכה סביב 60,000 נקודות. בשלב זה המניה רשמה שפל עולה, כך שכל עוד שומרת על אזור התמיכה, ההנחה היא חזרה לגבוה האחרון ב- 65,000 נקודות.

מטריקס (445015) - מניות החברה נסחרות במדד ת"א 90. בשבועיים שחלפו המניה מתבססת מעל אזור השפל של דצמבר 2020 סביב 6,150 נקודות. בשלב זה קיימת אפשרות לתיקון עולה בשלב ראשון לאזור 7,000 נקודות. מדובר ביחס סיכוי-סיכון חיובי שכן המניה קרובה לאזור התמיכה ובמידה ותשבור יופעל סטופ-לוס. למעקב

לאומי (604611) - מניות החברה נסחרות במדד ת"א 35 . המניה פתחה את שבוע המסחר במגמה שלילית שנמשכה לאורך השבוע וחתמה את יום המסחר האחרון מתחת לאזור התמיכה האופקי סביב 2,740 נקודות. קודם לכן דשדשה בטווח 2,740-3,030 נקודות והשבירה של רף הדשדוש התחתון מלמדת על יציאה לגל יורד חדש. קיים סיכוי לשבירת שווא במידה ותצליח בתחילת שבוע המסחר לפרוץ חזרה מעל 2,740 נקודות, אך אם תכשל, ההנחה היא גל יורד לאזור 2,500-2,520 כיעד קרוב.

בזק (230011) - מניות החברה נסחרות במדד ת"א 35 . בסוף חודש פברואר המניה שברה את התמיכה הנקודתית סביב 520 נקודות ומאז נסחרה בטווח מחירים צר מתחת לאזור זה. המוכרים בלמו כל ניסיון פריצה והקונים תמכו, אולם השבוע הלחץ של המוכרים עלה מדרגה ומבנה המחירים נשבר כלפי מטה. אי יכולת חזרה מעל אזור 500 נקודות ככל הנראה יביא להמשך הלחץ כלפי מטה לאזור 460 נקודות, השפל/תמיכה של חודש מאי 2022.

לתחזית המלאה באתר ספונסר, שם תוכלו לצפות גם בגרפים השונים שמלווים את התחזיות השונות אנא לחצו כאן:

ניתוח מדדים
ניתוח מניות

סקירה זו נועדה על מנת לעזור לאנשים לקבל ראיית מבט אישית של צוות ספונסר לגבי השוק ולגבי כיוונים אפשריים שלו אך המנתחים אינם יכולים להיות בטוחים בהתבצעות התרחישים המועלים כמו שאין שום דבר בטוח בשוק ההון בכלל. לגבי כל המניות שהוזכרו לעיל אין באמור הנ"ל המלצה או ייעוץ לקנות או למכור או לבצע כל פעולה אחרת במניות שהוזכרו, כותב השורות עלול להחזיק בחלק מהמניות המדוברות. כל העושה פעולה, עושה זאת על סמך שיקול דעתו בלבד.

תגובות לכתבה

הוסיפו תגובה

אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר את תנאי השימוש