קליל מסכמת את שנת 2022 עם צמיחה בהכנסות של כ-10% ל-454 מיליון שקל, בהשוואה ל-414 מיליון שקל בשנת 2021. הצמיחה בהכנסות נבעה בעיקר מעדכון מחירי המכירה בקיזוז חלקי עם הירידה בכמויות המכירה ומשינויים בתמהיל המכירות.
הרווח הגולמי בשנת 2022 הסתכם ב-101 מיליון שקל, בהשוואה ל-109 מיליון שקל בשנת 2021. שיעור הרווח הגולמי בתקופה עמד על 22.2% מההכנסות לעומת 26.3% מההכנסות בשנת 2021. הירידה בשיעור הרווח הגולמי נבעה בעיקר מעלייה במחירי האלומיניום, מהיחלשות השקל מול הדולר ומהתייקרות פרמיית ספקי אלומיניום מתחילת שנת 2022.
הרווח התפעולי בשנת 2022 הסתכם ב-47 מיליון שקל, בהשוואה ל-57 מיליון שקל בשנת 2021. שיעור הרווח התפעולי בתקופה עמד על 10.3% מההכנסות לעומת 13.9% מההכנסות בשנת 2021. השינוי בשיעור הרווח התפעולי נבע מהירידה האמורה בשיעור הרווח הגולמי, בקיזוז חלקי עם הקיטון בשיעור הוצאות מכירה ושיווק והנהלה וכלליות ל-11.8% לעומת 12.5% בשנת 2021 על אף התייקרות התשומות במשק.
הוצאות המימון, נטו בשנת 2022 הסתכמו ב-4 מיליון שקל, בהשוואה להכנסות מימון, נטו בסך של 7 מיליון שקל בשנת 2021. המעבר להוצאות מימון, נטו נבע כאמור בעיקר מהשינויים בשווי תיק ניירות הערך הסחירים כתוצאה מהירידות בשוקי ההון, וכן מהפרשי שער חליפין ומשערוך עסקאות אקדמה.
הרווח הנקי בשנת 2022 הסתכם ב-32.7 מיליון שקל, לעומת 50.8 מיליון שקל בשנת 2021. הירידה ברווח הנקי, למרות הצמיחה בהכנסות, נבעה מהשחיקה האמורה ברווחיות הגולמית בגין ההתייקרות בעלות המכר ומהגידול בהוצאות המימון, נטו בעיקר בגין השינויים בשווי תיק ניירות ערך בעקבות הירידות בשוקי ההון.
צורי דבוש, יו"ר קליל: "במהלך השנה האחרונה, קליל מינפה השקעות משמעותיות לבניית תשתיות התומכות באסטרטגיה העסקית של החברה, ובראשן השקת המצבעה המתקדמת בכרמיאל, שהחלה לפעול בחודש שעבר וצפויה לשפר משמעותית את מכלול מערך השירות בחברה. כמו כן, ניתן לראות כי היקף המכירות של מערכות התריסים החדשות, ’מולטי בוקס’, המיועדים לבנייה הרוויה, נמצא במגמת צמיחה מרבעון לרבעון, מה שמעיד על כך שהשוק מאמץ את החדשנות שאנו מציעים ללקוחותינו. השנה השקנו את פארק ״אגם הפרפרים״ שזכה בפרס היוקרתי ״תרומה למען הקהילה לשנת 2022 על שם פולה מוזס ז״ל״ בשיתוף ידיעות אחרונות וארגון Suprbrands. הפרס הוא הכרה בחשיבות של עשיה חברתית ומגדיל את המחויבות שלנו לאחריות חברתית בכל מה שאנו עושים. אנו מאמינים שהמותג החזק של קליל, השירות המיטבי ללקוחותינו, ופיתוח מערכות מתקדמות שאנחנו משיקים, יאפשרו לנו להמשיך ולצמוח בטווח הארוך".
פרדי אבוקרט, מנכ"ל קליל: "אנו מסכמים את שנת 2022 עם צמיחה דו-ספרתית בהכנסות לרמת שיא של למעלה מ-450 מיליון שקל, תוך צמיחה בכל תחומי הפעילות – הן במערכות אלומיניום והן בתחום התריסים. למרות הצמיחה בשורת ההכנסות, סיימנו את שנת 2022 עם ירידה ברווחים כתוצאה מהתנודתיות החריגה בסביבה העסקית – בעיקר במחירי האלומיניום, בשערי חליפין והשינויים בשוקי ההון שהשפיעו על תיק ניירות ערך. גם בסביבה עסקית תנודתית ומאתגרת, אנו ממשיכים ונצמדים ליישום התכנית האסטרטגית שגיבשנו אשתקד כמתבטא בגידול בהיקף המכירות בסדרת הפרמיום של קליל "באוהאוס" בשיעור של כ-50% לעומת לשנה קודמת. כמו כן, השקנו את מוצר ה’מולטי בוקס’ החדשני בתחום התריסים, ואנו עדים להתעניינות הולכת וגוברת מרבעון לרבעון מצד לקוחותינו, חנכנו אולמות תצוגה לקהל הרחב לצורך חיזוק המותג, ובחודש שעבר פתחנו מצבעה הצפויה לייעל את הליך הייצור ולשפר את רמת השירות ללקוחותינו. התוצאות העסקיות של שנת 2022 ממחישות את חוזקה של קליל ואת יכולותיה להמשיך בהתרחבותה העסקית גם בתקופות מאתגרות יותר. אנו פועלים להמשיך ולחזק את המותג שלנו ולמצבו כמוביל בשוק הישראלי, במקביל לבחינת רכישות ומיזוגים התואמים את אסטרטגיית הצמיחה שלה לשנים הבאות".