איתי גורן, מנכ"ל ומייסד בוליגו קפיטל קרדיט<br>קרדיט: אושרית חכמון
איתי גורן, מנכ"ל ומייסד בוליגו קפיטל קרדיט קרדיט: אושרית חכמון

חברת השקעות הנדל"ן בוליגו קפיטל מסיימת את שנת 2022 עם גידול בכל הפרמטרים המרכזיים, היקף ההכנסות, הרווח הנקי וההון המנוהל. בסיכום שנתי, בוליגו מציגה עלייה של 41% בהכנסות, שהסתכמו בכ-42.7 מיליון דולר, זאת לעומת הכנסות של כ-30 מיליון דולר בשנת 2021. הרווח הנקי של בוליגו בשנת 2022 עמד על כ-19.1 מיליון דולר, עלייה של כ-40% לעומת רווח נקי של כ-13.6 מיליון דולר בשנת 2021. היקף נכסי הנדל"ן המנוהלים עלי ידי בוליגו בסוף שנת 2022 עומד על כ-2.7 מיליארד דולר (במונחי עלות), ומעל מיליארד דולר בהון עצמי.

במהלך שנת 2022 בוליגו ביצעה 20 עסקאות ייזום ורכישה בארה"ב, בהם 11 מקבצי דיור, 5 מרכזי תעשייה ולוגיסטיקה, 3 מרכזים מסחריים ובית אבות אחד, בהשקעה כוללת של 1.1 מיליארד דולר. ההון העצמי שהושקע, בהיקף של 411 מיליון דולר גויס מהמשקיעים הפרטיים של בוליגו, לצד השקעה ישירה (LP) של בוליגו של 5% מההון העצמי בכל עסקה, בהיקף מצטבר של 21 מיליון דולר. במהלך 2022 בוליגו מימשה 10 נכסים בארה"ב, בהיקף כספי כולל של 456 מיליון דולר, שיצרו לחברה הכנסה של 17.3 מיליון דולר מדמי הצלחה ויצרו למשקיעים תשואה שנתית (IRR) של 39.1% ומכפיל הון של 2.2.

תזרים המזומנים נטו מפעילות שוטפת זינק ב-205% להיקף של כ-30 מיליון דולר, לעומת 9.9 מיליון דולר בשנת 2021. היקף ההון המנוהל על ידי בוליגו עלה ב-330 מיליון דולר במהלך 2022 וכיום החברה מנהלת הון בהיקף של מעל מיליארד דולר. במהלך שנת 2022 בוליגו חילקה דיבידנד ראשון לבעלי המניות מאז הונפקה לציבור, בהיקף של 4 מיליון דולר.

במהלך הרבעון הראשון של 2023, בוליגו מימשה נכסים בהיקף מצטבר של 78 מיליון דולר, שצפויים להניב לה דמי הצלחה בהיקף של 2.7 מיליון דולר. במהלך הרבעון בוליגו הובילה רכישות של נכסים חדשים בהיקף של 45 מיליון דולר, והיא כרגע מנהלת מו"מ לעסקאות רכישת נכסים בהיקף כולל של כ-250 מיליון דולר.

איתי גורן, מנכ"ל ומייסד בוליגו קפיטל: "בסיכום שנת 2022, בוליגו מראה צמיחה עקבית בכל הפרמטרים ומציגה שנת שיא בהכנסות וברווח הנקי. האסטרטגיה של בוליגו מוכיחה את עצמה גם בתנאי שוק משתנים. בזמן ששוק הנדל"ן מחפש שיווי משקל חדש, נוצרות הזדמנויות שלא ראינו הרבה זמן, ואנו ערוכים להמשך רכישות והרחבת הפעילות בארה"ב".

היקף נכסי נדל"ן המנוהלים במסגרת השקעות החברה עלה לכ-2.7 מיליארד דולר (במונחי עלות), מהם כ-1.7 מיליארד דולר בנכסים מניבים, וכמיליארד דולר בעסקאות ייזום, וזאת בהשוואה לכ-2 מיליארד דולר נכסי נדל"ן מנוהלים בסוף שנת 2021.

בקופת המזומנים והפיקדונות של בוליגו כ-28 מיליון דולר, ובשונה מרוב חברות הנדל"ן בישראל, לבוליגו אין חוב ברמת החברה, והיא מעולם לא גייסה חוב, כך שהיא שומרת על גמישות פיננסית מרבית ויכולת ניצול הזדמנויות בשוק הנדל"ן בארה"ב.

בוליגו מחזיקה כיום ב-32 מקבצי דיור על פני 11 מדינות בארה"ב, הכוללים 8,044 יחידות דיור, עם שיעור תפוסה ממוצע של 94%. בנוסף, בוליגו מחזיקה ומנהלת 12 נכסי תעשייה ולוגיסטיקה בהיקף כולל של כ-181 אלף מ"ר בתפוסה של 98%, וכן ב-13 בתי אבות הכוללים כ-1,424 יחידות דיור וב-16 מרכזים מסחריים בהיקף כולל של כ-177 אלף מ"ר.

בוליגו מציינת כי רבים מהנכסים בפורטפוליו שלה ממומנים בריבית קבועה, כך שהאינפלציה שוחקת את ההלוואה ומעלה את פוטנציאל הרווח ואת דמי ההצלחה להם זכאית החברה. במקביל, 75% מהנכסים של בוליגו הם בשכירות שנתית משתנה, כך שדמי השכירות צפויים להמשיך ולעלות בסביבה אינפלציונית. בנוסף, להערכת בוליגו התייקרות עלויות הבנייה צפויה להמשיך ולתמוך בעליית מחירי הנכסים הקיימים.

תגובות לכתבה

הוסיפו תגובה

אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר את תנאי השימוש

  • 2
    מצחיק אומרים שכסף זר יצא מהארץ

    אנחנו יצאני ההון הכי גדולים בעולם לפי גודלנו הפיזי הנה חברה אחת בהשקעה כוללת של יותר ממליארד תפסיקו להפחיד ,אם הכסף שלנו יחזור מכל החורים האלו הם עוד יתמוטטו חחחחחחחחח
    למעבר להודעה בפורום לחץ כאן

    • benyy
    • 20/03/2023 11:47