רן עוז, מנכ"ל קבוצת ישראכרט<br>קרדיט: יחצ
רן עוז, מנכ"ל קבוצת ישראכרט קרדיט: יחצ

רגע לפני אסיפת בעלי המניות של ישראכרט בשבוע הבא, משפרות הראל השקעות, בשליטת משפחת המבורגר ומנורה מבטחים בראשות ארי קלמן, את הצעותיהן לרכישת חברת האשראי.

אחרי שבסוף השבוע שעבר מנורה הגדילה את הצעתה לרכישת גרעין השליטה (כ-32%) בחברת כרטיסי האשראי ישראכרט, הראל לא מוותרת גם היא והודיעה על הגדלת התמורה במזומן למניה על פי ההצעה שהיא הגישה לרכישת מלוא הון המניות של חברת כרטיסי האשראי. הראל מציעה היום (א’) כי התמורה תהיה אחת הגבוהה משתי חלופות: או 15.8 שקל למניה, צמוד מדד המחירים לצרכן ונושא ריבית שנתית של 1.2%, או 16.5 שקל למניה נומינלי, ללא הצמדה או ריבית.

נזכיר כי בשבוע שעבר מנורה העלתה את ההצעה לרכישת כ-32% ממניות ישראכרט לפי שווי של 3.5 מיליארד שקל, או מחיר של 17.4 שקלים למניה. ההצעה של הראל, הכוללת רכישת מלוא הון המניות של ישראכרט, משקפת שווי נמוך יותר של לפחות 3.3 מיליארד שקל לישראכרט. איך יצביעו בעלי המניות?

ההצבעה של בעלי המניות של ישראכרט לגבי ההצעה של הראל תתקיים בסוף מרץ, לפני המועד קיבול של מנורה שב-9 באפריל. עולה שאלה איך דנים בהצעה בזמן שבחוץ אחת בשווי גבוה יותר (אמנם רק לחלק מהמניות) פתוחה במקביל? תשובה לכך אפשר למצוא בהצעה של מנורה, ולפיה אם ההצעה של הראל תאושר אז זו של מנורה מבוטלת.

"אנו משוכנעים כי התמורה החדשה המוצעת לישראכרט מהווה את ההצעה הטובה ביותר המונחת בפני בעלי המניות בחברה", אמר סגן יו"ר הראל השקעות, בן המבורגר. "בניגוד להצעה הנגדית המונחת לפתחם, עסקת הראל היא ל-100% מהמניות ולא ל-32% בלבד. בנוסף, עסקת הראל היא בעלת ודאות גבוהה מאוד להתממשות בשל החודשים הארוכים שהענקנו להשלמתה, כ-9 חודשים, וזאת בניגוד להצעה השנייה הכוללת התניות והמוגבלת ל-60 יום ועוד 60 יום בלבד והסיכוי להשלמתה בסד זמנים זה קלוש".

המבורגר מציין בנוסף, כי "הצעתה של הראל משקפת פרמיית שליטה של 1.18 מיליארד שקל לבעלי המניות מול 441 מיליון שקל בלבד בהצעת מנורה. מכאן שכ-68% מבעלי המניות שלא ימכרו את חלקם בתרחיש שבו הצעת מנורה תתקבל, עלולים להיות חשופים לתרחישים שונים, בין היתר במחיר המנייה בתקופה מאתגרת זו בשוק ההון ולהרעה בסביבה העסקית נוכח הריבית הגבוהה והצפי להמשך עלייתה. בהצעה שלנו, הראל מנטרלת עבור בעלי המניות תרחישים לירידת ערך ונותנת להם תמורה מלאה, במזומן. מסיבות אלו ונוספות אנו משוכנעים שהצעתנו היא הטובה ביותר לבעלי המניות".

תגובות לכתבה

הוסיפו תגובה

אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר את תנאי השימוש