מוטי גוטמן, מנכל מטריקס<br>קרדיט: יח"צ
מוטי גוטמן, מנכל מטריקס קרדיט: יח"צ

על אף חוסר הוודאות הכלכלי, מטריקס פרסמה הבוקר (ב’) דוחות טובים לשנת 2022 עם המשך הצמיחה בהיקפי הפעילות, בהכנסות וברווח, וזאת למרות הפסקת איחוד תוצאות החברה הבת אינפיניטי, עם מכירת מרבית האחזקות בה בתחילת הרבעון השני.

הכנסותיה של חברת מטריקס עלו ב-7.2% בשנת 2022 לעומת 2021 והסתכמובכ-4.67 מיליארד שקל. בנטרול ההשפעות ממכירת והפסקת האיחוד של חברת אינפיניטי לאבס והאיחוד לראשונה של חברת רדט החל מהרבעון השלישי בשנת 2022, רשמה מטריקס בשנת 2022 צמיחה אורגנית בהכנסות בשיעור של כ-8.5%.

הרווח התפעולי מפעולות רגילות בשנת 2022 (ללא רווח ההון ממכירת מרבית האחזקות בחברת אינפיניטי) הסתכם בכ- 350.5 מיליון ₪, בהשוואה לכ- 329.4 מיליון ₪ בשנת 2021, גידול של 6.4%. הצמיחה האורגנית ברווח התפעולי מפעולות רגילות עמדה על כ- 11.7%.

הרווח התפעולי של מטריקס לשנת 2022, כולל רווח ההון ממכירת מרבית האחזקות בחברת אינפיניטי עמד על כ-500 מיליון שקל, עלייה של 52% בהשוואה לרווח אשתקד.

בשורה התחתונה, הרווח הנקי בשנת 2022 צמח לכ-354.5 מיליון שקל, בהשוואה לכ-218.7 מיליון שקל בשנת 2021, גידול של כ-62%. בנטרול רווח ההון נטו ממכירת מרבית אחזקות אינפיניטי, עמד הרווח הנקי בתקופה על סך של כ-232.9 מיליון שקל, גידול של כ-6.5% בהשוואה לרווח הנקי אשתקד.

ה-EBITDA של החברה עמד בשנת 2022 על כ-513 מיליון שקל, בהשוואה לכ-477 מיליון שקל בשנת 2021, צמיחה של כ-7.5% בהשוואה ל-2021.

ה-EBITDA המתואם (בנטרול תקן החכירות) עמד בשנת 2022 על כ-407 מיליון ₪, בהשוואה לכ- 384 מיליון שקל בשנת 2021, צמיחה של כ-6% בהשוואה לאשתקד.

צבר ההזמנות של מטריקס לסוף שנת 2022 רשם גידול של כ-7.4% בהשוואה לאשתקד, וגם הוא בשיא כל הזמנים ועומד על כ- 5.8 מיליארד שקל (מתוכם כ- 4.4 מיליארד שקל לשנת 2023).

מטריקס מציינת שלושה אירועים משמעותיים בשנת 2022 - רכישת 100% מהון המניות של חברת רדט ציוד ומערכות (1993) בע"מ; מכירת מרבית האחזקות בחברת אינפיניטי לאבס אר. אנד. די. בע"מ, שהניבה רווח הון בסך כ- 150 מיליון שקל לפני מס וכ- 122 מיליון שקל לאחר מס (שחולק כולו כדיבידנד לבעלי מניות החברה); הנפקת אגרות חוב (סדרה ב’) במחצית השנייה של השנה בסך נטו (בניכוי הוצאות הנפקה) כ- 471 מיליון שקל, בריבית קבועה בשיעור 4.1%.

בנוסף, בתחילת שנת 2023 רכשה מטריקס 70% מהון המניות של חברת "זברה א.ג.ר טכנולוגיות בע"מ" העוסקת בהפצת מורי תוכנה של כ- 20 יצרני תוכנה בינלאומיים מובילים בתחומי אבטחת מידע ותקשורת. זברה תאוחד בדוחות הכספיים של מטריקס החל מהרבעון הראשון של שנת 2023.

להערכת החברה, השפעת האינפלציה על תוצאות פעילותה לא צפויה להיות מהותית, בין היתר היות והחוב הפיננסי של החברה אינו צמוד למדד.

לדברי מוטי גוטמן, מנכ"ל מטריקס: "אנו גאים לפרסם את הדוחות הכספיים שלנו לשנת 2022, המציגים המשך עלייה בהיקף הפעילות, בהכנסות וברווח, לתוצאות שיא בכל המדדים המרכזיים - מחזור מכירות, רווח גולמי, רווח תפעולי, EBITDA ותזרים המזומנים מפעילות. זאת על רקע ולמרות האירועים הגיאו-פוליטיים והאווירה הכלכלית שחוותה זעזועים במהלך השנה".

תגובות לכתבה

הוסיפו תגובה

אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר את תנאי השימוש

  • 3
    השווקים הראו לנו שוב שאנחנו ניזונים

    מחדשות ומזה תובנות השקעה שלנו. שווקים עלו חזק אירופה בשיא.ואנחנו לדעתי נצטרף בהצלחה
    למעבר להודעה בפורום לחץ כאן

    • benyy
    • 28/05/2023 16:03
  • 2
    ממבט של דקה - אין בשורה בדוח

    ההתרשמות שלי היתה שאין צמיחה. בהסתכלות פשטנית - אם אכן אין צמיחה, למה לשלם מכפיל שלראייתי הוא קצת מעל 20. ואחרי כל זאת, כפי שכתבתי כאן הרבה פעמים, מניות טכנולוגית המידע הגדולות, הן מניות מוכחות לאורך 20 השנים האחרונות. כך שעבור משקיע טווח ארוך, שחושב שהעולם יצמח, וכלכלת ישראל תצמח, המחיר על הלוח כרגע הוא לא מאד גבוה. אישית, אני חושב שזהירות מתבקשת כרגע, גם בנוגע לשווקים בכלל, ויותר מזה לשוק הישראלי (ה"רפורמה"), כך שהאחזקה שלי במניות קטנה, ואני לא אקנה מטריקס לטווח ארוך... מטריקס חברה מצויינת לדעתי. כך גם וואן טכנולוגיות, שלטעמי היא קצת יותר זולה. גם אותה אני לא מחזיק.
    למעבר להודעה בפורום לחץ כאן

    • gil_am
    • 13/03/2023 13:06