קרדיט: depositphotos / MichaelVi
קרדיט: depositphotos / MichaelVi

בהודעה משותפת לעיתונות שפורסמה הלילה על ידי משרד האוצר האמריקאי, הבנק הפדרלי של ארה"ב וה-Insurance Deposit Federal Corporation(ה-FDIC) ארה"ב נזעקת לחילוץ הבנקים שקרסו.

מההודעה עולה כי החל מהיום תוקנה לבעלי הפקדונות ב-SVB גישה מלאה לכל כספיהם. אלא שבזמן שארה"ב מעוניינת למנוע בכל מחיר ’ריצה אל הבנקים’, בנק נוסף נסגר על ידי הרגולטור. לאחר קריסת SVB, כעת סיגניצ’ר בנק (SBNY) שבניו יורק נסגר ועולה החשש כי גם בנקים אחרים נמצאים במצוקה כמו בנק סיליקון ואלי ובנק סיגנצ’ר.

הפד הודיע על תוכנית לספק נזילות למערכת הבנקאות ב"תנאים נוחים מהרגיל", ובשוק מניחים כי העלאת ריבית בארה"ב שתוכננה תרד מהפרק. כלכלני גולדמן זאקס מניחים כי הפד לא יעלה ריבית בהודעה של ה-22 במרץ, והמדדים מעבר לים מטפסים.

בינתיים, בשעה זו החוזים העתידיים על המדדים המובילים בניו יורק מטפסים בהמשך להודעה של הממשל על כוונתו לספק תמיכה. החוזים העתידיים מזנקים בין 2% ל-3% בזמן שמדד הפחד (VIX) צונח ב-6.6%. באסיה הבוקר נרשמות עליות שערים בהובלת הבורסה בהונג קונג שעולה ב-1.8%, ומדד הקוספי עולה ב-0.8%.

בשוק המקומי נרשמת התאוששות ירידות חדות שנרשמו אתמול כאשר מדד ת"א 35 סגר בירידה של 3.1%, בנמוך היומי. ומדד הבנקים ומדד הנדלן נחתכו בכ-4% כ"א.

תגובות לכתבה

הוסיפו תגובה

אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר את תנאי השימוש

  • 1
    ביידן המחלץ הנמהר

    מתחיל לזהות אצל ביידן דפוס - הוא אוהב להשרות תחושת ביטחון על ידי הזרקות כסף, גם כאשר יש מקום וזמן לשאול שאלות קשות. הוא עשה את זה עם החבילות המרחיבות לאחר שנבחר, למרות שכבר היה חיסון לקורונה והשוק כבר חווה הרחבה ניכרת, ועכשיו הוא עושה משהו שלדעתי לא פחות חמור מבחינת פוטנציאל הנזק: נותן הגנות ללקוחות של שני בנקים בינוניים שפעלו בסקטורים פגיעים - סטארטאפים וקריפטו. כשהכלכלה מאטה במטרה לדכא אינפלציה חדה, מישהו צריך לחטוף את הנזק על החיכוך עם המציאות. הכי בריא זה שסקטורים מנופחים וחלקים לא חיוניים בכלכלה יספגו את הנזק, כדי לאפשר לכלכלה הבריאה יותר לא להיגרר מטה. ברגע שביידן מחליט לחלץ משקיעי קריפטו וכל יזם הייטק שגייס בבועה המטורפת אז הוא מגלגל הלאה את הסיכון בכמה דרכים: 1. בנקים אחרים, שצריכים להיות הרבה יותר זהירים לאור המצב, יהיו פחות זהירים ויותר שאננים - מה שבפני עצמו עלול ליצור משבר חמור בבנקים. 2. השוק יבין שאי אפשר לחלץ את כולם, והאמון בבנקים יצטמצם. זה גם עלול לגרום למשבר בבנקים. 3. אם הוא ישקיע עשרות ואולי מאות מיליארדים בחילוץ של החוליות החלשות בכלכלה, מה יקרה כשהחוליות החזקות יותר יתחילו להישחק, אפילו אם זה רק עקב אובדן אמון? הוא יצטרך שוב טריליונים בתמיכה, ולהוריד שוב את הריבית, ובלגן גדול שלם עם העלאת חוב וספירלה אינפלציונית בתוך מציאות שבה 3 חזיתות מעסיקות את הממשל : אוקראינה, טיוואן ואיראן. בקיצור, אני חושב שביידן מאוד נמהר בהחלטה להשיב למפקידים את כל כספם. חושב שהמסר צריך להיות דווקא אחר. משהו כזה: "אנחנו עוקבים מקרוב אחרי הבנקים ומזהים בעיות בשוליים. ניתן להן להיפתר תוך מתן מעטפת שלנו, כאשר אנשי ההון סיכון שפעלו בסיכון גבוה יחטפו חלק ניכר מהנזקים, וכך נגן על הציבור הרחב שכספו נמצא בבנקים הגדולים ובאפיקים בסיכון בינוני ונמוך". עליות של שני אחוז היום לדעתי הן רק מתיחת קפיץ לירידות חדות יותר, כי המחיר של החילוץ הזה יהיה גבוה. מה שווה שוק של עשרות טריליונים אם רעידה קלה בשוליים גורמת ללב שלו לרטוט ולאבד פעימה? מתפלא שאתמול ג'נט ילן אמרה שלא יהיה חילוץ הפעם - מה שנשמע מאוד הגיוני, ולא עברו 24 וכבר מכריזים על חילוץ.
    למעבר להודעה בפורום לחץ כאן

    • Tal81
    • 13/03/2023 08:51