יעקב אטרקצ'י, בעלים ומנכ"ל אאורה<br>קרדיט: ראובן קופיצ'ינסקי
יעקב אטרקצ'י, בעלים ומנכ"ל אאורה קרדיט: ראובן קופיצ'ינסקי

אאורה השקעות דיווחה היום (ג’) על ירידה בהיקף המכירות של יחידות דיור בשנת 2022.

הקבוצה התקשרה בהסכי מכר מחייבים ל-525 יחידות דיור בפרויקטים של החברה, לעומת 553 יחידות דיור בתקופה המקבילה אשתקד. אלא שלמרות הירידה בהיקף המכירות נוכח המשך הזינוק במחירי הדיור אאורה מסרה כי התמורה הכוללת עלתה ב-31.3% לעומת התקופה המקבילה אשתרד לכ-1.61 מיליארד שקל כולל מע"מ.

המחיר הממוצע למ"ר בדירות שנמכרו ב-2022 הסתכם ב-29,909 שקל כולל מע"מ לעומת מחיר ממוצע של 22,113 שקל כולל מע"מ בתקופה המקבילה אשתקד. מדובר בעלייה של 35.2%. לשם השוואה, הנחת הבסיס של חנן מור לגבי מכירת הדירות בשדה דב לוקח בחשבון מחיר של 70,000 שקל למ"ר, ובעל השליטה בחברה חמן מור צופה כי המכירות יהיו גבוהות יותר.

בינתיים, יעקב אטרקצי’ רוכש מניות הקבוצה בשוק מתוך אמונה שמחירי הדיור ימשיכו לטפס, כשבינתיים אאורה עולה היום בבורסה בתל אביב בכ-4%, אך בסיכום השנה איבדה 30% מהשיא שנרשם בדיוק לפני שנה, לפני העלאות הריבית של בנק ישראל.

אתמול העלה בנק ישראל את הריבית בפעם השביעית ברציפות לרמה של 3.75% - הרמה הגבוהה ביותר מאז שנת 2008. העלאת הריבית פוגעת ישירות בנוטלי המשכנתאות ואכן נרשמה בחודשים האחרונים ירידה בהיקף נטילת המשכנתאות. עם זאת, את הבעיה בשוק הדיור לא תפתור הריבית אלא הגדלת ההיצע.

במעמד העלאת הריבית אתמול, רמז הנגיד אמיר ירון כי הוא צופה התמתנות בקצב עליות המחירים בשוק הדיור. "מחירי הדירות ממשיכים לעלות בקצב גבוה מאוד, אך נתוני התחלות הבנייה, ההיתרים, מספר העסקאות שמבוצעות והיקף המשכנתאות החדשות תומכים בהתמתנות השוק. ניתן להניח שהשפעות אלו, ככל וימשכו, יבואו לידי ביטוי במחירים בהמשך".

תגובות לכתבה

הוסיפו תגובה

אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר את תנאי השימוש